Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσσηνία: Συνελήφθησαν 2 άτομα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών 

Ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Μεσσηνίας συνελήφθησαν, την Δευτέρα (21.8.2023) σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 38 και 44 ετών, αντίστοιχα. 

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα:

  • Σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε -9- ανισοβαρείς ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους -13,8- γραμμαρίων, έτοιμες προς άμεση διακίνηση κι οποίες κατασχέθηκαν. Επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -15- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και κινητό τηλέφωνο, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
  • Σε τοπική κοινότητα του Δήμου Δυτικής Μάνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, συνελήφθη 38χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε τσιγαριλίκι κάνναβης. Σε έρευνα που ακολούθησε σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο που διέμενε, το οποίο χρησιμοποιούσε και ως χώρο απόκρυψης ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -71,3- γραμμαρίων και ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους -8- γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.