Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εξω οι εργολάβοι από το Νοσοκομείο Κορίνθου!

Aνακοίνωση της ΚΟΒ Υγείας της Τ.Ε. Κορινθίας του ΚΚΕ.

Πρόσφατα η διοίκηση του Νοσοκομείου Κορίνθου αποφάσισε να προσλάβει υπαλλήλους μέσω εργολαβικής εταιρείας στον τομέα της φύλαξης. Η ιστορία των εργολάβων είναι παλιά και γνωστή στο ΕΣΥ. Είναι κρίκος στην διαχρονική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων στην υγεία που συνεχίζει με ένταση αυτή η κυβέρνηση και με ζήλο σπεύδει να υλοποιήσει διοίκηση και 6η ΥΠΕ πατώντας και στα μεγάλα κενά που με ευθύνη τους έχουν συσσωρευτεί όλα αυτά τα χρόνια. Πρόκειται για πολιτική που για να εξασφαλιστεί το κέρδος της εταιρείας, οι υπάλληλοι θα δουλέψουν με χειρότερους όρους, η ποιότητα των υπηρεσιών θα είναι αμφίβολη και συνολικά το δημόσιο θα επιβαρυνθεί με μεγαλύτερη δαπάνη.

Η σπουδαιότητα της συγκεκριμένης υπηρεσίας γίνεται αντιληπτή υπό το φως μιας σειράς επεισοδίων βιαιοπραγίας που έχουν σημειωθεί στο νοσοκομείο με το πιο πρόσφατο με ασθενή που απείλησε γιατρούς και προσωπικό με μπετόνι βενζίνης, βεγγαλικά και αναπτήρα. Τέτοια περιστατικά δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, αλλά ανθίζουν πάνω στο σαθρό έδαφος της υποστελέχωσης, της εντατικοποίησης της εργασίας, της μεγάλης αναμονής και ποιοτικής υποβάθμισης υπηρεσιών που λαμβάνουν οι ασθενείς, που έχει οδηγήσει αυτή η πολιτική και τη βιώνει ο απλός κόσμος και εντός και εκτός νοσοκομείου. Δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά. Είναι το αποτέλεσμα ενός απάνθρωπου συστήματος που χειροτερεύει κάθε πλευρά της ζωής των λαϊκών στρωμάτων με αποτέλεσμα να υπάρχει και μεγάλη ψυχολογική πίεση.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου να οργανώσουν τον αγώνα τους, μέσα και από το σωματείο τους, απέναντι σε αυτή τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης που θα συνεχίσει να υλοποιείται. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να είναι σε επιφυλακή, θυμίζουμε ότι η αρχική προκήρυξη διαγωνισμού περιλάμβανε και τη σίτιση και καθαριότητα, αλλά και πλέον στο Νέο ΕΣΥ, κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να νιώθει απόλυτη ασφάλεια για τη θέση του, καθώς η κάθε θέση, η κάθε κλινική/τμήμα θα αξιολογείται με το γνωστό φίλτρο του κόστους/οφέλους σύμφωνα με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Καλούμε τους ασθενείς, τα λαϊκά στρώματα της Κορίνθου να μην αποδεχθούν αυτήν την κατάσταση.

  • Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος συμβασιούχος. Εδώ και πολλά χρόνια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Εξω οι εταιρείες και οι εργολάβοι από το Νοσοκομείο Κορίνθου.
  • Να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις Ιατρών, Νοσηλευτών, λοιπού προσωπικού και να επικαιροποιηθεί το οργανόγραμμα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες που υπάρχουν!
  • Αποκλειστικά Δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους!