Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης για νέες ταυτότητες: Δεν τίθεται θέμα προσωπικών δεδομένων ούτε υπάρχει κανένα χάραγμα -VIDEO

Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης μίλησε στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά και αναφέρθηκε στις νέες ταυτότητες, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τίθεται ζήτημα προσωπικών δεδομένων, τονίζοντας ότι η έκδοση των νέων ταυτοτήτων αφορά και την ασφάλεια των πολιτών, καθώς δεν πλαστογραφούνται και δεν αντιγράφονται. 

Αναλυτικά είπε στον Γιώργο Αυτιά: «Γιατί να μην πάρουν τις ταυτότητες;». Και επιχειρηματολόγησε επ’ αυτού διαβεβαιώνοντας πως «δεν αποτυπώνουν τα γεωχωρικά δεδομένα, αλλά ο ίδιος άνθρωπος ο οποίος ανησυχεί για τα γεωχωρικά δεδομένα της αστυνομικής του ταυτότητας, έχει κινητό τηλέφωνο, το οποίο, όντως, αποτυπώνει τα γεωχωρικά δεδομένα. Με υπομονή πρέπει να εξηγήσουμε ότι δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα προστασίας προσωπικών δεδομένων από αυτές τις ταυτότητες, οι οποίες εκδίδονται με έγκριση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Ούτε υπάρχει κανένα… χάραγμα».

Κατέληξε εξηγώντας γιατί πρέπει να αλλάξουν οι ταυτότητες: «αυτή η ταυτότητα που έχουμε σήμερα, ευχερώς πλαστογραφείται». Ενώ διερωτήθηκε, «δεν τους προβληματίζει ότι κάποιος κάνει συναλλαγές και καλύπτει την πραγματική του ταυτότητα, με πλαστή ταυτότητα;». Για όσους, τέλος, κυκλοφορούν διεθνώς με την ταυτότητά τους, και η Ευρώπη έχει λόγο να ενδιαφέρεται για ασφαλείς ταυτότητες.