Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ο Γιάννης Ροτζιώκος στις Μεγάλες Ημέρες της Νεμέας 

Για μια ακόμα χρονιά η ΝΕΜΕΑ, υποδέχθηκε τους χιλιάδες φίλους  του Αγιωργίτικου Κρασιού. Ο δήμος, οι οινοποιοί, οι επιχειρηματίες στη εστίαση, με τις εκδηλώσεις στη πρωτεύουσα του δήμου και στα οινοποιεία, ανέδειξαν για άλλη μια φορά, την σημασία του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΟΙΝΟΠΕΔΙΟΥ και την αυθεντική προσπάθεια καλλιέργειας και προστασία του, από τους εκατοντάδες καλλιεργητές και την υπομονή και επιμονή των δεκάδων οινοποιών.

Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ πολλά οινοποιεία συμπατριωτών μου, ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.  Συνομίλησα μαζί τους, μοιράστηκα κοινές απόψεις και προβληματισμούς για τα επόμενα βήματα. Συμφωνήσαμε ότι είναι λίγες οι περιοχές σε ελληνικό και παγκόσμιο επίπεδο με τέτοια πυκνότητα  μνημείων  που σε συνδυασμό τους καρπούς  της μάνας γης,  αποτελούν την ατμομηχανή της ανάπτυξης του πολιτισμού, του οινοτουρισμού και της εξωστρέφειας.

Είναι αίτημα όλων στο νέο ιστορικό και αυτοδιοικητικό κύκλο να ανοίξουμε την αγορά του λόγου, να συνομιλήσουμε με τους κατοίκους, τους καλλιεργητές, τις αγροτικές ενώσεις,  τους επιχειρηματίες οινοποιούς,  για την οικονομία της υπαίθρου, την αγροτική οικονομία, την τοπική γαστρονομία, τα τοπικά, τυπικά προϊόντα.

Να μιλήσουμε για το μέλλον του νέου αγροτοδιατροφικού μοντέλου ανάπτυξης, βιωσιμότητας και οικονομικής αυτοδυναμίας, στο δήμο μας και σε όλο τον Μοριά.

Η νέα περιφερειακή διοίκηση, ο Πέτρος Τατούλης και όλοι εμείς που πορευόμαστε μαζί του, σε συνεργασία μαζί τους  και τον δήμο Νεμέας, θα αναδείξουμε την Περιφέρεια των τόπων, του περιβάλλοντος, του πολιτισμού  της γνώσης , της παραγωγής, της ψηφιακής γεωργίας.

Εύχομαι σε όλους τους συμπατριώτες μου καλή σοδειά, υγεία και δημιουργικές δράσεις.