Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκη Τατούλη στην Πελοπόννησο

Νίκη Τατούλη και στους δύο γύρους των περιφερειακών εκλογών της 8ης και 15ης Οκτωβρίου δείχνουν τα ευρήματα δημοσκόπησης που έγινε για την περιφέρεια Πελοποννήσου, με βάση πληροφορίες της στήλης «Βηματοδότης» του Βήματος της Κυριακής. Συγκεκριμένα, τα ευρήματα της δημοσκόπησης δείχνουν πρωτιά του Πέτρου Τατούλη και στους δύο γύρους, γεγονός που του εξασφαλίζει τη νίκη της αναμέτρησης.



 

Η δημοσκόπηση αυτή έρχεται να προστεθεί σε ακόμα δύο προηγούμενες μετρήσεις που εμφανίζουν ευρύ προβάδισμα του Πέτρου Τατούλη και του συνδυασμού του. Ολα αυτά φαίνεται να δημιουργούν προστριβές και γκρίνια για την επιλογή Πτωχού και δεν είναι λίγοι αυτοί που προβληματίζονται για τα πολύ χαμηλά ποσοστά αναγνωρισιμότητας του αλλά και όσοι φανερά πια παραπονιούνται για την έλλειψη πολιτικού προγράμματος και θέσεων.

Μάλιστα, το γενικότερο πολιτικό κλίμα κυβερνητικών αρρυθμιών που παρατηρείται από τις εκλογές έως σήμερα, δημιουργεί επιπρόσθετο πρόβλημα στον κομματικό υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος, πλέον όλων των άλλων προβλημάτων, εισπράττει αναγκαστικά και την απότομη φθορά του κόμματος του.
Και μπορεί, όπως μαθαίνουμε, ο κ. Πτωχός να στηριχτεί τις επόμενες ημέρες με την παρουσία κάποιων κυβερνητικών στελεχών, ωστόσο είναι αμφίβολο εάν το timing της παρουσίας τους θα έχει θετικό αποτύπωμα την παρούσα βεβαρημένη για την κυβέρνηση φάση.

Εντύπωση προκαλεί και η διαρροή από τους «επιτελείς» του στρατοπέδου Πτωχού για «ικανοποίηση» επιλεκτικά σε κάποια από τα επιμέρους ερωτήματα της δημοσκόπησης (πχ. ως προς το ποσοστό που λαμβάνει ο Δ. Πτωχός στην παράσταση νίκης, δηλαδή στην ερώτηση «ποιος πιστεύετε ότι θα κερδίσει»), ωστόσο προκαλεί απορία γιατί παραβλέπουν να σχολιάσουν το ποσοστό της πρόθεσης ψήφου, δηλαδή το ποιος θα κερδίσει.

Υπενθυμίζεται πάντως, ότι το περιβάλλον Πτωχού διέδιδε μέχρι πρότινος ότι θα πάρει 45% την πρώτη Κυριακή και θα εκλεγεί «αυτόματα», λόγω της δυναμικής της Νέας Δημοκρατίας. Εσχάτως ανακαλύπτουν ότι οι περιφερειακές εκλογές είναι «άλλη πίστα» και πλέον εμφανίζονται ικανοποιημένοι με τη δεύτερη θέση διαδίδοντας ότι «σιγά – σιγά καλύπτουν τη διαφορά με τον Τατούλη».

airetos.gr