Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΝΕΜΕΑ 600 – Ανάβαση και οινογνωσία στο Πολύφεγγος – VIDEO – ΦΩΤΟ

Ο Σεπτέμβρης, ο δεύτερος μήνας του τρυγητού έχει φτάσει στα μισά του.
Τα πρώτα σταφύλια με Αγιωργίτικο έχουν πιάσει το δικό τους χώρο στους οινοποιητές των οινοποιείων της Νεμέας!

Ταυτόχρονα αρκετές σχολές αναρρίχησης κάνουν επανέναρξη των δραστηριοτήτων τους την ίδια στιγμή που οι ορειβατικοί σύλλογοι διανύουν το 2ο μισό των προσχεδιασμένων εκδρομών τους για το 2023.



Οι δυο χώροι (της ορειβασίας και του κρασιού) ενώθηκαν στις αρχές Σεπτέμβρη με αφορμή τις ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ. Οι Οινοχόοι των βουνών σε συνεργασία με το ΚΤΗΜΑ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ οργάνωσαν τη πρώτη ορεινή πεζοπορία και οινογνωσία στο βουνό του Πολυφέγγους.

Διοργανώθηκαν δυο πεζοπορίες σε μια προσχεδιασμένη διαδρομή που σκοπό είχε να παρουσιαστεί η ιστορία του βουνού και η πανοραμική θέα του κάμπου της Νεμέας.

Στα 600μ υψόμετρο έγινε η πρωτότυπη για τη περιοχή μας, γευσιγνωσία. Οι ορειβάτες ήρθαν σε επαφή με τη κουλτούρα της περιοχής δοκιμάζοντας το ΜΟΝΟΛΙΘΟ. Ένα ροζέ κρασί με βάση το Αγιωργίτικο του κτήματος Μπαϊρακτάρη. Μια ετικέτα που ”έδεσε” απόλυτα με τα ιδιαίτερα στοιχεία του βραχώδους όρους. Η ξενάγηση στη σπηλιά της Υπαπαντής έδωσε τη σκυτάλη για το τελευταίο μέρος της δράσης που ήταν η ξενάγηση και η γευσιγνωσία πίσω στη βάση, στο όμορφο οινοποιείο της οικογένειας Μπαϊρακτάρη .

Αξίζει εδώ να θυμηθούμε χαρακτηριστικές στιγμές από το “ΝΕΜΕΑ 600”.

Στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου 25 ορειβάτες ανέβηκαν μαζί μας για μια απολαυστική βόλτα στον πανέμορφο βράχο της Παναγίας, το Πολύφεγγος.