Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: Έχουν ήδη ψηφίσει περισσότερα από 70.000 – Πάνω από 17.000 τα νέα μέλη

Μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, τα στοιχεία μιλούν για προσέλευση ρεκόρ!

Αχτσιόγλου, Κασσελάκης, Παππάς, Τσακαλώτος και Τζουμάκας διεκδικούν την προεδρία μετά και την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα.

Μεγάλη είναι η συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι έως τις 14:00 συνολικά 70.607 άτομα είχαν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα, με τις 17.019 να είναι νέα μέλη.

«Η συμμετοχή μέχρι στιγμής ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δυναμώνει. Πάμε να διαψεύσουμε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες. Πάμε για την παράταξη της νίκης», σχολίασε ο εκ των υποψηφίων, Νίκος Παππάς.

«Ψηφίζουμε για τη μεγάλη κυβερνώσα αριστερά» ανέφερε, σε ανάρτησή της, η γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου. Έγραψε συγκεκριμένα: «Μεγάλη συμμετοχή σε όλη την Ελλάδα για την εκλογή νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ψηφίζουμε για έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ψηφίζουμε για να δυναμώσουμε τη φωνή του προοδευτικού κόσμου. Ψηφίζουμε για τη μεγάλη κυβερνώσα αριστερά».

Την ίδια στιγμή, η Κουμουνδούρου δεν κρύβει την ικανοποίηση της για τον βαθμό ανταπόκρισης των πολιτών στη διαδικασία.

Η μεγάλη συμμετοχή, πάντως, έφερε και ουρές έξω από τα εκλογικά τμήματα. Με πολλούς πολίτες να είναι νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή να εγγράφονται στο κόμμα λίγο πριν ρίξουν την ψήφο στην κάλπη, η αναμονή ήταν μεγάλη. Όμως, και τα παλιά μέλη χρειαζόταν να συμπληρώσουν στην φόρμα τα στοιχεία τους.