Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: Πρώτο βήμα για μια προοδευτική κυβέρνηση

«Πάμε για την νίκη» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στις πρώτες δηλώσεις του μετά την επικράτησή του στον πρώτο γύρο των εκλογών για ανάδειξη προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Νομίζω ότι έγινε το πρώτο βήμα ώστε η χώρα να έχει σύντομα προοδευτική κυβέρνηση» δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης από την Κουμουνδούρου, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του πρώτου γύρου των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ.




 

Ο κ. Κασσελάκης συγκεντρώνοντας το 45,47% σημείωσε σημαντικό προβάδισμα έναντι της Έφης Αχτσιόγλου, η οποία κατέγραψε 36,21%.

Ο υποψήφιος για την προεδρία στον ΣΥΡΙΖΑ, πρωτίστως εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τις τρεις απώλειες στη Λιβύη, εκφράζοντας και τη θλίψη του ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή τον στηρίζει ανοιχτά και βρίσκεται στο πλευρό του.

Ο Κασσελάκης μίλησε για τις εσωκομματικές εκλογές, ευχαριστώντας όλους τους εθελοντές στη διαδικασία, «όλους όσοι ήταν στις εφορευτικές επιτροπές, ήταν ένα μεγάλο εγχείρημα», είπε χαρακτηριστικά

«Όπου πήγαινα τις τελευταίες εβδομάδες, ο κόσμος μου έλεγε να αντέξω λόγω των επιθέσεων σε βάρος μου από τα συστήματα που όλοι γνωρίζετε. Στη συνέχεια μου έλεγαν »είσαι η ελπίδα μας». Εγώ θέλω να πω σε όλον αυτόν τον κόσμο ότι η ελπίδα είμαστε όλοι μαζί. Και για να γίνει η ελπίδα πράξη, πρέπει να επιστρέψουμε στις κάλπες την επόμενη Κυριακή».

«Πάμε για τη νίκη» κατέληξε στη δήλωσή του.

Με μισή καρδιά στο β’ γύρο;
Αν και ο κ. Κασσελάκης μίλησε για τον β’ γύρο εκλογών και κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν με την ίδια θέρμη όπως και στον πρώτο, δημοσιογραφικές πληροφορίες επιμένουν ότι το περιβάλλον του νωρίς μίλησε για ανάγκη αποδοχής της ήττας από την πλευρά της κυρίας Αχτσιόγλου και απόσυρσή της.

in.gr