Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρευνα GoodAffairs: Σαφές προβάδισμα Τατούλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Δημοσιεύτηκε σήμερα, στην έγκυρη πανελλαδική αυτοδιοικητική ιστοσελίδα, airetos.gr,  δημοσκόπηση για τις Περιφερειακές Εκλογές στην Πελοπόννησο

Σαφές προβάδισμα στην τελική ευθεία προς τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, δείχνει να κατακτά   ο Πέτρος Τατούλης



Αυτό προκύπτει από την έρευνα που διενήργησε για τις Περιφερειακές Εκλογές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η εταιρεία GoodAffairs (μέλος της ESOMAR), από τις 16 έως τις 20 Σεπτεμβρίου και  δημοσιεύεται σήμερα στο Airetos.gr

Από την έρευνα που έγινε σε δείγμα 1.476 ερωτηματολογίων προκύπτει  ακόμη  ότι η τελική μάχη στην Περιφέρεια  Πελοποννήσου θα δοθεί  στον 2ο γύρο των εκλογών στον οποίο ο Πέτρος Τατούλης  εμφανίζεται να διευρύνει το προβάδισμα του και προβάλλει ως το φαβορί.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πέτρος Τατούλης είναι πρώτος στην πρόθεση ψήφου για τον Α’ γύρο λαμβάνοντας 33% έναντι 32% του κ. Δ. Πτωχού, ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι συγκεντρώνουν: Μάκαρης 10%, Κουτσούλης 6%, Κουτουμάνος 5%, Λυμπεροπούλου 1%, Μιχαλόπουλος 1%.

Στον 2ο γύρο των Περιφερειακών εκλογών, ο Π. Τατούλης συγκεντρώνοντας την επιλογή του 39% των Πελοποννήσιων έναντι  34% του Δ. Πτωχού, διευρύνει σημαντικά το προβάδισμά του σε 5%, ενώ το 19% των ερωτηθέντων λένε πως δεν θα ψηφίσουν κανέναν εκ των δυο.

Οι κ. Τατούλης και Πτωχός σε περίπτωση που βρεθούν με τον κ. Μάκκαρη, κερδίζουν αμφότεροι με καθαρή διαφορά.

Στο καθοριστικό ερώτημα της παράστασης νίκης , ο Π. Τατούλης προηγείται του κ. Πτωχού με 10 ποσοστιαίες μονάδες ( 45% έναντι 35%).

Ιδιαίτερη σημασία  παρουσιάζουν οι απαντήσεις στο με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν για τον νέο Περιφερειάρχη. Το 45% απαντά η προσωπικότητα του υποψηφίου, το 21% το Πρόγραμμα του Συνδυασμού, το 19% το ψηφοδέλτιο και μόλις το 12%  την επιλογή του κόμματος που ψηφίζουν. Από αυτό προκύπτει, ότι οι πολίτες θα ψηφίσουν κυρίαρχα με αυτοδιοικητικά κριτήρια κάτι το οποίο ζήταγαν οι πολίτες σε όλες τις προηγούμενες έρευνες που έκανε για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση η ίδια εταιρεία.

 

Δείτε αναλυτικά τη δημοσκόπηση:

https://www.airetos.gr/ereyna-good-affairs-safes-probadisma-tatoyli-stin-perifereia-peloponnisoy.aspx