Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντικλεπτικό σε φιάλες ελαιόλαδου στα ράφια σούπερ μάρκετ -VIDEO

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε συσκευασίες του ενός λίτρου, αλλά και τετράλιτρες με αντικλεπτικά στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Εικόνες που μετά την Ισπανία βλέπουν οι καταναλωτές και στην Ελλάδα.

Λιγότερο λάδι στο φαγητό ακόμη και καθόλου στη σαλάτα, μικρότερες συσκευασίες είναι ορισμένες από τις αλλαγές των καταναλωτών για να αντιμετωπίσουν το ράλι ανόδου στην τιμή του ελαιόλαδου. Από σούπερ μάρκετ σε σούπερ μάρκετ οι καταναλωτές αναζητούν την καλύτερη προσφορά προκειμένου να αγοράσουν ελαιόλαδο. Οι περισσότεροι προτιμούν τις μικρές συσκευασίες για να εξοικονομήσουν χρήματα.



 

Οι εξαγωγές ελληνικού ελαιολάδου σε Ισπανία και Ιταλία αύξησαν τη ζήτηση στην εγχώρια αγορά και συνέβαλλαν στην άνοδο της τιμής. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο παραγωγός πουλούσε τον Οκτώβριο του 2022 προς 3,5 ευρώ το λίτρο με την τιμή να σκαρφαλώνει σήμερα στα 8 με 8,5 ευρώ.

Αντικλεπτικό σε φιάλες ελαιόλαδου στα ράφια σούπερ μάρκετ

Στα ράφια τεσσάρων αλυσίδων σούπερ μάρκετ οι καταναλωτές βρίσκουν ελαιόλαδο κορωνέικης ποικιλίας 1 λίτρου από 8,35 έως 13,92 ευρώ, ελαιόλαδο 1 λίτρου σε πέντε αλυσίδες από 9,16 έως 11,28. Επίσης παραδοσιακό παρθένο ελαιόλαδο 1 λίτρου σε τέσσερις αλυσίδες από 9,22 έως 12,45 ευρώ και εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο των 4 λίτρων σε δύο αλυσίδες από 43,44 έως 45,34 ευρώ.

Όσοι επιλέξουν το καλάθι του νοικοκυριού μπορούν να βρουν δίλιτρη συσκευασία προς 21,05 ευρώ και παρθένο ελαιόλαδο ενός λίτρου από 8,49 έως 9,49 ευρώ.

Όσον αφορά τη φετινή χρονιά, έμποροι και παραγωγοί είναι προβληματισμένοι λόγω της ακαρπίας των ελαιόδεντρων στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

ertnews.gr