Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ο Σάκης Δημόπουλος σε μια συνέντευξη στο nemeapress που θα συζητηθεί!

Λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες των δημοτικών εκλογών στη Νεμέα, συναντηθήκαμε και συζητήσαμε, με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Δημόπουλο Αθανάσιο (Σάκη) του συνδυασμού ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΝΕΜΕΑ.

Η συνέντευξη του Θανάση Δημόπουλου υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με το συνδυασμό ”Για μια ΝΕΑ ΝΕΜΕΑ”  στο nemeapress

Κύριε Δημόπουλε, είμαστε λίγες μέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αν και στη μικρή κοινωνία της Νεμέας όλοι γνωριζόμαστε, πείτε μας δυο λόγια για εσάς.

 

Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνετε. Είμαι 39 ετών, παντρεμένος και έχω μια μικρή κόρη 15 μηνών. Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά ως εκπαιδευτικός από το 2009 μέχρι σήμερα. Είμαι καθηγητής πληροφορικής. Τα 14 χρόνια της επαγγελματικής μου διαδρομής, έχω πραγματοποιήσει παράλληλα και μία σειρά από μεταπτυχιακές σπουδές και μεταπτυχιακές εξειδικεύσεις, σε μια σειρά πεδίων που άπτονται των επιστημών της πληροφορικής και της παιδαγωγικής επιστήμης. Επίσης αξίζει να σημειώσω, ότι ασχολούμαι για δεύτερη φορά με τις δημοτικές εκλογές.

 

Ποιοι είναι οι λόγοι που σας οδήγησαν να συμμετέχετε σε αυτές τις δημοτικές εκλογές;

 

Η ανάγκη να συμμετέχω στα κοινά και συγκεκριμένα σε αυτές τις δημοτικές εκλογές πηγάζει από την ίδια την πραγματικότητα που όλοι μας καθημερινά παρατηρούμε στη Νεμέα και στα χωριά μας. Κατά γενική ομολογία η τετραετία 2019-2023 δεν ήταν μια παραγωγική θητεία με προσανατολισμό και σχέδιο. Η διοίκηση του δήμου χρειάζεται ένα διαφορετικό μοντέλο, όπου ο δημότης θα είναι στο επίκεντρο και με τη συμμετοχή μου ευελπιστώ να συμβάλλω προς αυτή την κατεύθυνση. Ο πολίτης της Νεμέας δικαιούται να απολαμβάνει καλύτερες υπηρεσίες, να έχει μια πιο ποιοτική καθημερινότητα και ο Γιώργος ο Παλυβός με τον συνδυασμό του θα εργαστούν προς αυτήν την κατεύθυνση.

 

Είπατε προηγουμένως ότι η τετραετία που πέρασε δεν ήταν πετυχημένη. Που οφείλεται αυτό;

 

Κατά την άποψη μου οφείλεται σε δύο λόγους. Στην έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού και στην αδυναμία αντίληψης των ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες. Το μοντέλο διοίκησης είναι δημαρχοκεντρικό και δεν υπάρχει καμία ώσμωση μεταξύ της απερχόμενης δημοτικής αρχής και των δημοτών. Η Νεμέα είναι ένας Δήμος με ένδοξο παρελθόν και για να έχει ένα αντάξιο μέλλον, πρέπει να αφήσουμε στην άκρη το παρόν της μετριότητας και της έλλειψης σχεδίου.

 

Ποιες παρεμβάσεις σχεδιάζετε για να διευκολύνετε την καθημερινότητα του πολίτη;

 

Η τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα ο 1ος βαθμός επηρεάζουν την καθημερινότητα του πολίτη. Η καθημερινότητα του πολίτη είναι πολυπαραγοντική. Θα ήθελα να σταθώ στις παρεμβάσεις που σχεδιάζουμε ώστε ο πολίτης να απολαμβάνει καλύτερες υπηρεσίες, μέσω του Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου, βασισμένοι στο διαδίκτυο των πραγμάτων. Ενδεικτικά θα αναφέρω: Τη δημιουργία infopoints που θα παρέχουν άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών, την αναβάθμιση της ψηφιακής πλατφόρμας Novoville, στην οποία καταγράφονται αιτήματα των δημοτών με στόχο την άμεση επίλυση καθημερινών προβλημάτων (λακούβες, καμμένες λάμπες, γεμάτοι κάδοι κ.ά.). Άλλες καινοτομίες μπορούν να σχετίζονται με έξυπνους μετρητές κατανάλωσης νερού, με συστήματα ανίχνευσης πυρκαγιών, εφαρμογές διαχείρισης κοινωνικών υπηρεσιών (Βοήθεια στο σπίτι, κοινωνικό παντοπωλείο), πλατφόρμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων και πολλά ακόμη που μπορούμε να υλοποιήσουμε αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των πολιτών.

 

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος στόχος που θα κληθείτε να πετύχετε αν είστε η επόμενη δημοτική αρχή;

 

Όλες οι παρεμβάσεις μας από την πιο μικρή και άμεση, όπως για παράδειγμα η επανέναρξη της ανακύκλωσης και η υπογειοποίηση των κάδων, οι έξυπνες διαβάσεις πεζών κ.ά. μέχρι τις πιο μεγάλες όπως η δημιουργία του ιστορικού κέντρου στη Νεμέα και η αξιοποίηση των δημοτικών ακινήτων όλου του δήμου, έχουν τη δική τους σημασία. Εκείνος όμως ο στόχος που θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη και θα έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο σε όλους τους δημότες είναι η ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων. Σχεδιάζουμε και μελετάμε τρόπους για την εξοικονόμηση και αποταμίευση νερού για ύδρευση και άρδευση με όσο το δυνατόν αειφόρο και βιώσιμο τρόπο. Αυτή η παρέμβαση σε συνδυασμό με τη δημιουργία γραφείου Αγροτικής παραγωγής, στατιστικών δεδομένων και προγραμματισμού που θα στελεχώνεται με Γεωπόνο και Οινολόγο θα παράξουν σημαντική υπεραξία για τον αγρότη – παραγωγό και για την οικονομία του Δήμου μας εν γένει.