Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτουμάνος: Για την αντιπαράθεση Πτωχού – Τατούλη σε σχέση με την επιχειρηματική δραστηριότητα του κ. Πτωχού

Σχόλιο του Νίκου Κουτουμάνου, υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Για την αντιπαράθεση μεταξύ Πτωχού – Τατούλη σε σχέση με την επιχειρηματική δραστηριότητα του κ. Πτωχού.

Στις φετινές Τοπικές και Περιφερειακές εκλογές διαπιστώνουμε ότι  ακόμα περισσότεροι επιχειρηματίες και εργολάβοι, μπαίνουν μπροστά ως  υποψήφιοι σε δημοτικά και περιφερειακά ψηφοδέλτια.  Ασχολούνται «αυτοπροσώπως» γιατί θέλουν οι ίδιοι και όχι μόνο μέσω «ντίλερ», να διαχειρίζονται τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, του Ταμείου Ανάκαμψης, του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης.




 

Είναι πολλά τα λεφτά και γι’ αυτό τσακώνονται.

Κανείς από τους δυο διεκδικητές της περιφερειακής αρχής δεν αμφισβητεί  τον απαράδεκτο τρόπο που γίνονται τα έργα της Περιφέρειας. Δίνονται αποκλειστικά σε κατασκευαστικούς ομίλους και μεγαλοεργολάβους, εν μέσω ανταγωνισμών για το ποιος θα τα αναλάβει. Πολλές φορές πραγματοποιούνται με λειψές μελέτες, με στόχο την υπερκάλυψη των «εκπτώσεων» και με αποτέλεσμα καθυστερήσεις, κακοτεχνίες, εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις προς όφελος των εταιρειών  με τις γνωστές «σταλίες», αλλά και με απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς για τους εργαζόμενους.

Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι επιχειρηματίες και εργολάβοι δημοσίων έργων «κοσμούν» και τα δύο ψηφοδέλτια και του Πτωχού και του Τατούλη.

Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι δεν έχουν ανάγκη, δεν χρειάζονται να τους διοικούν στους Δήμους και την Περιφέρεια επιχειρηματίες ή «ντίλερ» των επιχειρηματιών.

Έχουν όφελος να μπει φρένο στο πάρτι δισεκατομμυρίων που οργανώνει η Περιφέρεια με τις  ιδιωτικές εταιρίες, με εκλεγμένους δοκιμασμένους αγωνιστές, που έχουν προτεραιότητα τις ανάγκες του λαού.

Αυτοί με τις εταιρίες και τα κέρδη τους, εμείς με το λαό και τις ανάγκες του.