Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν δύο άτομα για διακίνηση ναρκωτικών – Εντοπίστηκαν 77 κιλά κάνναβης και 3 κιλά κοκαΐνης -VIDEO

Την δράση εγκληματικής οργάνωσης, διεθνικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών από χώρες της Ευρώπης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους στην Ελλάδα, εξακρίβωσε η Αστυνομία.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν την Κυριακή, σε περιοχή της Ανατολικής Αττικής, 2 άτομα, 52 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, βία κατά υπαλλήλων και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. 

Δείτε το video που δημοσιοποίησε η ΕΛ.ΑΣ

Διακρίβωση δράσης εγκληματικής οργάνωσης που εισήγαγε και διακινούσε ναρκωτικές ουσίες
Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, από την εξακρίβωση και διασταύρωση των οποίων, καθώς και μέσω δημιουργίας προφίλ των εμπλεκομένων (profiling), προέκυψε η εμπλοκή των συλληφθέντων στην εγκληματική οργάνωση, η επαγγελματική της δομή, ο διεθνικός της χαρακτήρας, καθώς και ο ρόλος του κάθε μέλους ως εξής:

•ο 33χρονος, ως επικεφαλής της ομάδας των συλληφθέντων ατόμων, είχε αναλάβει τις επαφές με τους εισαγωγείς και διακινητές των ναρκωτικών, το συντονισμό της εισαγωγής τους με φορτηγά και της παραλαβής τους, με σκοπό την παράδοσή τους στους τελικούς διακινητές,

•ο 52χρονος, ήταν άμεσος συνεργάτης με τον επικεφαλής ως προς την παραλαβή των ναρκωτικών από προμηθευτές σε ευρωπαϊκή χώρα, ενώ εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως επαγγελματίας οδηγός φορτηγού, είχε αναλάβει την εισαγωγή τους στην ελληνική επικράτεια.

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε περιοχή της Ανατολικής Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, οι 2 κατηγορούμενοι κατελήφθησαν να έχουν στην κατοχή τους, εντός ειδικής διαμορφωμένης κρύπτης στο δάπεδο ρυμουλκούμενου επικαθήμενου, περισσότερα από 77 κιλά κάνναβης και 3 κιλά κοκαΐνης, μοιρασμένα σε αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες.

Μάλιστα, ο 33χρονος προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψής του, ενώ κατά την ακινητοποίησή του, αντιστάθηκε σθεναρά σπρώχνοντας τους αστυνομικούς.

Από την προανάκριση που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι τις παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών εισήγαγε από λιμάνι στην ελληνική επικράτεια ο 52χρονος την Παρασκευή (20/10) για λογαριασμό του 33χρονου ενεργώντας προς όφελος της εγκληματικής οργάνωσης.

Συνολικά, από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν

•39 κιλά και 711,8 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης,

•37 κιλά και 419,9 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

•3 κιλά και 250 γραμμάρια κοκαΐνης,

•φορτηγό,

•επικαθήμενο,

•Ι.Χ. όχημα,

•3 μοτοσικλέτες,

•9.150 ευρώ,

•6 κινητά και

•πλήθος νάιλον συσκευασιών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το παράνομο περιουσιακό όφελος από τη διακίνηση των ναρκωτικών υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 550.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την πλήρη διακρίβωση της δράσης και τον εντοπισμό των υπόλοιπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης συνεχίζονται.