Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ

Οι φυσικοθεραπευτές της Κορινθίας για την απεργιακή κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας

Μόνο σαν κοροϊδία μπορούν να χαρακτηριστούν τα ψίχουλα που πέταξε χθες ο Υπουργός Υγείας μπροστά σε έναν αγανακτισμένο κλάδο που διαδήλωνε ζητώντας αξιοπρεπή διαβίωση, ζητώντας ποιότητα στη δουλειά του, διεκδικώντας για τον ασθενή του.

Οι συνάδελφοι που μαζεύτηκαν από όλα τα μέρη της Ελλάδας, απεργώντας μετά από 10+ χρόνια οικονομικής αιμορραγίας δεν ήρθαν για να ακούσουν μια αύξηση κοροϊδία 2 εκ στον προϋπολογισμό της φυσικοθεραπείας και για αύξηση της συμμετοχής της συνεδρίας (πληρωμή του ασθενούς)  από το 10% στο 15%.

Προειδοποιούμε τους ασθενείς. Αυτή η εξέλιξη δεν αφορά μόνο τους φυσικοθεραπευτές. Πάνε να φορτώσουν στους ασθενείς επιπλέον κόστος συμμετοχής προκειμένου να μην επιβαρύνεται το κράτος ώστε να μπορεί να πιάσει τους στόχους της επενδυτικής βαθμίδας, τους αναπτυξιακούς προϋπολογισμούς, τις υποχρεώσεις σε στρατιωτικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που απήργησαν και πλαισίωσαν τη κινητοποίηση, όμως κανείς δεν μπορεί να είναι  ικανοποιημένος με την εξέλιξη. Οι κινητοποιήσεις κατά τη γνώμη μας πρέπει να συνεχιστούν, με μαζικότερη συμμετοχή και με κλιμάκωση μέχρι να μην μπορούν να μας αγνοήσουν άλλο. Με τον κλάδο ενιαίο, ελεύθεροι επαγγελματίες, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι με την υποστήριξη των ασθενών γιατί ενιαία είναι η επίθεση που δεχόμαστε.