Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξάρχεια: Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ. για τον τραυματισμό της 16χρονης σε αντιφασιστική συναυλία -VIDEO

Επεισόδια σημειώθηκαν μετά τις 2:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου στα Εξάρχεια, με μολότοφ, πέτρες και την Αστυνομία να κάνει χρήση χημικών μετά ον τραυματισμό της 16χρονης σε αντιφασιστική συναυλία. Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ..
Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου απηύθυναν κάλεσμα για συγκέντρωση στο μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου μετά την καταγγελία για σοβαρό ξυλοδαρμό 16χρονης που συμμετείχε σε αντιφασιστική συναυλία στο Νέο Ηράκλειο από άνδρες της ΟΠΚΕ.




 

Η νεαρή ξυλοκοπήθηκε, σύμφωνα με τις καταγγελίες βάναυσα και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν άμεσα πολλοί και προκλήθηκε ένταση με τις ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που συγκεντρώθηκαν στους γύρω δρόμους από την πλατεία Εξαρχείων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομικοί δεν έκαναν χρήση του εξοπλισμού τους ωστόσο είδαν την 16χρονη και έσπευσαν να της παράσχουν τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοπέλα διακομίστηκε στο νοσοκομείο μετά τον ξυλοδαρμό της. Τότε, ομάδα περίπου 100 ατόμων επιτέθηκαν ξανά στις αστυνομικές δυνάμεις με καδρόνια και εκείνοι έκαναν χρήση χημικών.

Η 16χρονη συγκεκριμένα, έχει κάταγμα στο οστό του κεφαλιού και αιμάτωμα στο κεφάλι. Σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση της υγείας της είναι καλύτερα ωστόσο παραμένει στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχει χτυπηθεί διερευνώνται.

megatv