Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κασσελάκης από Αρχαία Νεμέα: Να αναδείξουμε αυτό τον τόπο πολιτισμού -VIDEO

Τη δυνατότητα για ένα ζωντανό χώρο μελέτης, συμμετοχής, αλλά και συμβολής στην τοπική τουριστική ανάπτυξη, διέκρινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, κατά την ξενάγησή του στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Νεμέας και στο μουσείο του, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κορινθία.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τον αρχαιολογικό χώρο και ενημερώθηκε εκτενώς για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, με κυριότερη αυτή της αναστήλωσης των μνημείων, για την οποία υπάρχει έτοιμη μελέτη, αλλά δεν υλοποιείται.



 

Θίγοντας το ζήτημα της ανάγκης αξιοποίησης σχετικών προγραμμάτων, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «εδώ έπρεπε να είχαμε φοιτητές από πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού, να είχαμε νέα παιδιά να βλέπουν τη διαδικασία, να γινόταν ένα κέντρο ανάπτυξης, συνδυασμός εκπαίδευσης, αρχαιολογικής μελέτης και τουρισμού».

«Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο δεν πράττουμε τα δέοντα για να μπορέσουμε να αναδείξουμε αυτό το μνημείο πολιτισμού, ώστε να δημιουργηθεί και μια τοπική ανάπτυξη γύρω από αυτό. Είναι κοινή λογική την οποία δυστυχώς δεν βλέπουμε στη χώρα μας», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το τέλος της επίσκεψής του.


 

Στην συνέχεια επισκέφθηκε το Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Hλία Μάζο και τους εργαζόμενους.

korinthostv.gr