Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

«Οι μαχητές των Μνημείων» Εκπαιδευτικά προγράμματα για τα Δημοτικά Σχολεία της Νεμέας

Η ΑΜΚΕ diadrasis σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας πραγματοποίησαν στον Αρχαιολογικό Χώρο της Νεμέας, από 30 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου 2023, μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά δημοτικού, με τίτλο «Οι μαχητές των Μνημείων*».

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος οι μαθητές, παίζοντας, έμαθαν για τη σημασία των μνημείων και για την ανάγκη προστασίας τους από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Συμμετείχαν συνολικά 190 παιδιά, της Α’ έως ΣΤ’ τάξης, από το 1ο και από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νεμέας.

Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό του Μουσείου, η βοήθεια του οποίου συνέβαλε σημαντικά στην επιτυχία του προγράμματος καθώς και στην αξέχαστη εμπειρία που αποκόμισαν τα παιδιά.

Τέλος, όσον αφορά στη συνέχεια του έργου, τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα επαναληφθούν για παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου. Ο στόχος των επόμενων εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι τα παιδιά στην αρχή να κατανοήσουν τις απειλές της κλιματικής αλλαγής, στη συνέχεια να προτείνουν τρόπους προστασίας των μνημείων και τέλος να αναλάβουν δράση σχεδιάζοντας και υλοποιώντας εθελοντικές δράσεις προστασίας σε μνημεία της περιοχής τους.

*Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οι μαχητές των Μνημείων» πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς και χρηματοδοτείται από το Συμβούλιο της Ευρώπης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τέλος, έχει εγκριθεί από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου για το σχολικό έτος 2023-2024.