Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ναύπλιο: Αθωώθηκαν Αθανασάκος – Κοκκινόπουλος για την διαμαρτυρία τους κατά των πλειστηριασμών

Πανηγυρικά αθωώθηκαν την περασμένη Παρασκευή (10/11) από το Δικαστήριο Ναυπλίου οι αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών, Δημήτρης Αθανασάκος και Παντελής Κοκκινόπουλος, σε νέα δίκη που τους έσυραν επειδή… τόλμησαν, μαζί με άλλους αγωνιστές να κάνουν το αυτονόητο: να διαμαρτυρηθούν επειδή οι τράπεζες άρπαζαν την πρώτη κατοικία συμπολίτη τους, ο οποίος λόγω των μνημονίων και της φτωχοποίησης του δεν μπόρεσε να πληρώσει τις δόσεις του δανείου.



 

«Το ίδιο συμβαίνει και με χιλιάδες άλλους ανθρώπους και ήδη οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις έχουν πάρει την μορφή καταιγίδας εναντίον φτωχών και αδύναμων ανθρώπων. Η αντίσταση σε αυτήν την λεηλασία είναι υποχρέωση όλων μας», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά. Χαρακτηρίζει την πανηγυρική αθώωση των δύο αγωνιστών ως: «νίκη του κινήματος και αναγνώριση, ότι η διαμαρτυρία για την λεηλασία της λαϊκής περιουσίας και η αλληλεγγύη σε όσους αρπάζουν τα σπίτια τους δεν μπορεί να αποτελεί αδίκημα» και δηλώνει ότι «θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την υπεράσπιση της λαϊκής περιουσίας».

Μεταξύ άλλων, πέραν της ΛΑΕ-ΑΑ, την αμέριστη αλληλεγγύη τους στους δύο αγωνιστές απαιτώντας την αθώωσή τους είχαν εκφράσει, με ανακοινώσεις τους και συνδικαλιστικές οργανώσεις της Αργολίδας.

Ενδεικτικά:

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, το οποίο σημείωνε πως «η αστική δικαιοσύνη σέρνει σε δίκη, δύο μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών για τη συμμετοχή τους σε κινητοποίηση ενάντια στο πλειστηριασμό λαϊκής ιδιοκτησίας στο Άργος το 2017, εφαρμόζοντας κατά γράμμα το νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο οποίος καθιστά “ιδιώνυμο” αδίκημα την αντίσταση στους πλειστηριασμούς». Πρέπει όλοι μας το επόμενο διάστημα, υπογράμμιζε, «με μπροστάρηδες τα εργατικά μας σωματεία να εντείνουμε την πάλη για την προστασία της λαϊκής κατοικίας. Σήμερα είναι περισσότερο επιτακτικό από ποτέ αυτός ο αγώνας να αγκαλιάσει ακόμα περισσότερα σωματεία, εργαζόμενους και φορείς. Παράλληλα με την παρεμπόδιση των πλειστηριασμών, να διεκδικήσουμε όλοι μαζί μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών».

Το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας, το οποίο έκανε λόγο για «αυταρχισμό Κράτους και κυβέρνησης καθώς σέρνει στα δικαστήρια 2 μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, για τη συμμετοχή τους σε κινητοποίηση ενάντια στο πλειστηριασμό λαϊκής ιδιοκτησίας στο Άργος το 2017, με βάση το πλαίσιο ποινικοποίησης των συγκεκριμένων αγώνων, που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ». Είναι προφανής ο στόχος της κυβέρνησης «που υπηρετώντας τα συμφέροντα και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, επιχειρεί να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους για να υπάρξει σιγή νεκροταφείου και υποταγή στη βαρβαρότητα που βιώνει η εργατική τάξη και ο λαός συνολικά», σημείωνε χαρακτηριστικά και έκανε ξεκάθαρο ότι: «είναι γελασμένοι κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι αν νομίζουν ότι θα σταματήσουν με τέτοιες ενέργειες τη πάλη του εργατικού – λαϊκού κινήματος για το δίκιο! Η τρομοκρατία δεν θα περάσει».

argolikeseidhseis.gr