Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικογραφία σε βάρος αστυνομικού για το θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου Ρομ ύστερα από καταδίωξη

Ακόμη ένας ανήλικος Ρομ πέφτει νεκρός στην χώρα μας από όπλο αστυνομικού. Σε βάρος του αστυνομικού σχηματίστηκε δικογραφία για τον θανάσιμο τραυματισμό 17χρονου Ρομ, τη νύχτα του Σαββάτου στο Λεοντάρι Βοιωτίας, ύστερα από αστυνομική καταδίωξη.

Η εκδοχή της Αστυνομίας είναι ότι όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν ανήλικοι Ρομά ακινητοποιήθηκε, το όπλο αστυνομικού εκπυρσοκρότησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 17χρονο που σύμφωνα με τους αστυνομικούς, φέρεται να προσπάθησε να αποσπάσει όπλο αστυνομικού.




 

Για το τραγικό συμβάν, που θυμίζει τις υποθέσεις θανάτου του Κώστα Φραγκούλη και του Νίκου Σαμπάνη που έπεσαν κι εκείνοι νεκροί από αστυνομικά πυρά έπειτα από καταδίωξη, έχει διαταχθεί έρευνα, ενώ ο αστυνομικός κρατείται και σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Το χρονικό
Η καταδίωξη ξεκίνησε στις έντεκα και μισή το βράδυ του Σαββάτου από την Αλίαρτο και κατέληξε με δραματικό τρόπο στο Λεοντάρι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία περιπολικό του Τμήματος Αλιάρτου εντόπισε όχημα με 4 άτομα να κινείται με μεγάλη ταχύτητα στον επαρχιακό δρόμο Λιβαδειάς- Θήβας.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει για έλεγχο, αλλά εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα. Κινητοποιήθηκαν και άλλα περιπολικά για να εντοπίσουν το ύποπτο όχημα με τα φιμέ τζάμια και μια ομάδα της ΟΠΚΕ το εντόπισε στη διασταύρωση Καναβαρίου, στην επαρχιακή οδό Λιβαδειάς-Θήβας.

Ο 17χρονος οδηγός –σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία- δεν σταμάτησε και πάλι για έλεγχο. Το όχημα εξήλθε της Εθνικής Οδού και κινήθηκε σε επαρχιακή οδό προς Δόμβραινα Βοιωτίας και στην προσπάθεια του να διαφύγει, προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο και ακινητοποιήθηκε.

Οι αστυνομικοί της ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. προσέγγισαν το όχημα και ο 17χρονος οδηγός τραυματίστηκε μετά από πυροβολισμό, του οποίου οι συνθήκες τέλεσης ερευνώνται. Στο όχημα επέβαιναν ο 17χρονος που έπεσε νεκρός, o 16χρονος αδελφός του και δύο ανήλικα κορίτσια.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Θήβας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Έφερε τραύματα στη παλάμη και το θώρακα.

Πηγή: rosa.gr