Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θάνατος 17χρονου: «Έπλυναν τον χώρο πριν έρθει η Σήμανση» καταγγέλλει ο δικηγόρος της οικογένειας

Αλλοίωση αποδεικτικών στοιχείων καταγγέλλει ο δικηγόρος που έχει αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση της οικογένειας του 17χρονου Χρήστου Μιχαλόπουλου, του Ρομ που έπεσε νεκρός από όπλο αστυνομικού στην Βοιωτία έπειτα από καταδίωξη.

Ειδικότερα, ο δικηγόρος Ιωάννης Μπαγκαγιάννης με δήλωσή του στο documentonews.gr καταγγέλλει ότι έπλυναν τον χώρο που έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού ο 17χρονος Χρήστος πριν καν εμφανιστεί η Σήμανση και μετέφεραν τη σορό με το αυτοκίνητο που οδηγούσε!



 

«Οι προανακριτικοί υπάλληλοι της συγκεκριμένης έρευνας κατάφεραν να πρωτοτυπήσουν παγκοσμίως βάζοντας το δράστη ως υπεύθυνο φύλαξης του χώρου που τελέστηκε η πράξη. Μάλιστα όταν έφτασε η Σήμανση εκεί προκειμένου να εντοπίσει DNA, επισημαίνει σε έκθεσή της ότι κάτι τέτοιο είναι δύσκολο καθώς η περιοχή είχε πλυθεί με νερό» υπογραμμίζει στην δήλωσή του στο documentonews.gr ο Ι. Μπαρκαγιάννης.

Προσθέτει, επίσης, ότι η σορός του 17χρονου μεταφέρθηκε με το όχημα που οδηγούσε, ενώ η θέση του οδηγού καθαρίστηκε προκειμένου να κάτσει ο νέος οδηγός.

«Άλλη παγκόσμια πρωτοτυπία, ήταν ότι μετέφεραν το νεκρό παιδί με το όχημα που τελέστηκε η πράξη αλλοιώνοντας αποδεικτικά στοιχεία, δηλαδή ίχνη αίματος, δακτυλικά αποτυπώματα κτλ. καθώς ο χώρος είχε καθαριστεί προκειμένου να κάτσει ο νέος οδηγός».

Μάλιστα, ο Ιωάννης Μπαρκαγιάννης δηλώνει ότι ελήφθη δείγμα από τα χέρια του νεκρού προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ήταν κοντά στο όπλο, όμως τα χέρια του είχαν πλυθεί. Ο ίδιος επικαλείται, μάλιστα και τα σχετικά ιατρικά έγγραφα.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση
Πριν από λίγη ώρα είδαν το φως της δημοσιότητας οι πρώτες πληροφορίες για τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ η εξέταση καταγράφει πως η βολίδα προκάλεσε ένα διαμπερές τραύμα στον αριστερό αντίχειρα του 17χρονου και στη συνέχεια κατέληξε στην αριστερή τραχηλική χώρα.

Η βολή πραγματοποιήθηκε από μικρή απόσταση από το θύμα, ενώ η σφαίρα παρέμεινε κοντά στον αυχένα, στην αριστερή πλευρά του λαιμού.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι ο 17χρονος Χρήστος φέρει εκδορές τριβής στην αριστερή πλευρά του προσώπου του, ενώ δεν διαπιστώνονται χτυπήματα στα πλευρά.

Περαιτέρω εξετάσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν δείγματα πυρίτιδας στα δάχτυλα του θύματος.

rosa.gr