Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“90 ΛΕΠΤΑ” – Μια ταινία μικρού μήκους, Ένας Ύμνος στη Ζωή -VIDEO

Μια εξαιρετική ταινία μικρού μήκους που στοχεύει στη διάδοση του μηνύματος
«Γίνε δότης μυελού των οστών».

Η ταινία μικρού μήκους «90 ΛΕΠΤΑ» αποτελεί μια ταινία ευαισθητοποίησης σχετικά με τη δωρεά μυελού των οστών που δημιούργησε το ΚΕΔΜΟΠ – Χάρισε Ζωή του Ινστιτούτου Κυτταρικών Θεραπειών του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το Choose Life. Μια ταινία – αλληγορία, που μας κάνει συμμέτοχους στο δράμα και στη χαρά όλων όσοι αγωνίζονται ενάντια στη λευχαιμία και στα αιματολογικά νοσήματα.

Το σενάριο της ταινίας διαδραματίζεται σε δύο παράλληλα επίπεδα. Στον αγωνιστικό χώρο του AEL FC Arena και στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης. Η ταινία προσομοιάζει την προσπάθεια μιας ομάδας -στη συγκεκριμένη περίπτωση της Εθνικής Ελλάδας- να φτάσει στη νίκη, με τον αγώνα που δίνει ο ασθενής που πάσχει από λευχαιμία για ανεύρεση συμβατού δότη μυελού των οστών.

Στους παράλληλους ρόλους του ασθενή και του θεατή που αγωνιά για τη νίκη της ομάδας του είναι ο γνωστός ηθοποιός Θανάσης Τσαλταμπάσης, ο γιατρός του ασθενή και ο τερματοφύλακας της αντίπαλης ομάδας είναι ο Φάνης Κατεργιανάκης, ενώ ο ήρωας της Εθνικής Ελλάδας που κερδίζει πέναλτι λίγο πριν το τέλος και το μετατρέπει σε γκολ είναι ο Βαγγέλης Μόρας, που παράλληλα έχει και τον ρόλο του δότη μυελού των οστών.

Κάθε χαμένη προσπάθεια για γκολ είναι μια χαμένη ευκαιρία να σωθεί ένας ασθενής. Το γκολ όμως του Βαγγέλη Μόρα σηματοδοτεί την επιτυχία ανεύρεσης συμβατού δότη μυελού των οστών και τη σωτηρία του ασθενή.

Συντελεστές της ταινίας:
Σενάριο: Ντανιέλα Δαμιανίδου, Σκηνοθεσία: Θανάσης Δεληγεώργης, Φίλιππος Παπαδόπουλος, Ντανιέλα Δαμιανίδου, Πρωταγωνιστούν: Θανάσης Τσαλταμπάσης, ο Βαγγέλης Μόρας και ο Φάνης Κατεργιαννάκης, Περιγραφή αγώνα – Sport caster: Αντρέα Παλομπαρίνι

Γίνε εθελοντής δότης και Χάρισε Ζωή!

xarisezoi.gr