Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κόρινθος: Η τελετή απονομής βραβείων ”Χρυσός Πήγασος” -VIDEO

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής Βραβείων Χρυσός Πήγασος του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κορινθίας Πελοποννήσου ΓΕΦΥΡΕΣ στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου.

Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου την έκθεση ζωγραφικής με θέμα τον Κινηματογράφο των μελών και φίλων του Σωματείου Τέχνης και Λόγου Αλκυονίδες πριν μπουν στην αίθουσα για την Τελετή Απονομής Βραβείων Χρυσός Πήγασος.



 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Κορινθίων Μαρίνα Ραντίτσα, ο Γιάννης Καραπανάγος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων, η Πρόεδρος του Σωματείου Λόγου και Τέχνης, Όλγα Κονομόδη, η Κασίμη Παναγιώτα, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας, ο Παναγιώτης Λουζιώτης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, ο νεοεκλογείς Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης, η Δήμητρα Νάκου, μέλος ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου, οι ηθοποιοί Μαίρη Βιδάλη, Ιάκωβος Μυλωνάς, Εύη Καραδήμα, Μυρτώ Κόρκα, Νίκος Κουρού, τα μέλη της κριτικής επιτροπής Αβραάμ Παπαδόπουλος, Αργύρης Θέος, Στάθης Ρέππας, Αλέξης Χαβιάρας, Δημήτρης Κανναβός και σκηνοθέτες που συμμετείχαν με την ταινία τους στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΓΕΦΥΡΕΣ από την Ελλάδα, την Αυστραλία, την Αμερική και τον Καναδά. Την εκδήλωση παρουσίασε η ηθοποιός Ελένη Πετροπούλου.

Παρουσιάστηκε αφιέρωμα στην αείμνηστη ηθοποιό του Θεάτρου και του Κινηματογράφου Κατερίνα Χέλμη και Αντιπρόεδρο του Φεστιβάλ ΓΕΦΥΡΕΣ τα έτη 2021-2022 στην Αρχαία Κόρινθο και στο Ναύπλιο. Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ, Πέτρα Τερζή, εγκαινίασε κι απένειμε για πρώτη φορά το Βραβείο Υποκριτικής Πρώτου Γυναικείου Ρόλου “Κατερίνα Χέλμη” στην ηθοποιό Μαρία Χριστίνα Τζαβάρα για την συγκλονιστική ερμηνεία της στην ταινία “Η Ζωγραφιά του Θεού” του Γιάννη Καλογερόπουλου.

Μετά την απονομή των βραβείων Χρυσός Πήγασος η νεανική ορχήστρα του Καλογεροπούλειου Ωδείου υπό την διεύθυνση του μαέστρου και συνθέτη Παναγιώτη Θεοδοσίου ερμήνευσε μουσική από τον Κινηματογράφο.

Η όμορφη βραδιά έκλεισε με την προβολή της ταινίας “Ιμάν” σε σκηνοθεσία των Κυριάκου Τοφαρίδη και Κόριννα Αβρααμίδου.