Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε αυτοσχέδια καλύβα κοιμήθηκε ο ανάπηρος συνταξιούχος που του πήραν το σπίτι

Σε ένα αυτοσχέδιο καταφύγιο έξω από το σπίτι του στην Χαλκιδική, αυτό που του παίρνουν τα «κοράκια» με τις πλάτες των κρατικών οργάνων καταστολής, πέρασε τη νύχτα ο 82χρονος ανάπηρος συνταξιούχος, Θεόφιλος Τζοχουνίδης, που δεν μπορεί να αφήσει το βιός του.

Οικοδόμοι της περιοχής, έφτιαξαν αυτήν την μικρή καλύβα για να προστατεύσουν τον ηλικιωμένο από το τσουχτερό κρύο: «Η ανάπτυξή τους τσακίζει τις ζωές μας, Οργάνωση κι αγώνας η επιλογή μας», γράφει πάνω το Συνδικάτο Οικοδόμων Χαλκιδικής.

Η αναλγησία και ο κυνισμός που αντιμετωπίζει η Πολιτεία τους ευάλωτους ανθρώπους, πετώντας τους στον δρόμο, αποδεικνύει με κραυγαλέο τρόπο ότι δεν χωράμε όλοι σε αυτό τον «δρόμο δυναμικής ανάπτυξης» που βαυκαλίζεται η πολιτική ηγεσία της χώρας, αφού ακόμη και τα αυτονόητα ανθρώπινα δικαιώματα όπως η στέγη, αμφισβητούνται ανοιχτά.

Ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης ανήρτησε φωτογραφίες που καταγράφουν τον 82χρονο συνταξιούχο και την καλύβα που του έφτιαξαν αλληλέγγυοι οικοδόμοι προκειμένου να τον προστατεύσουν από το κρύο.

rosa.gr