Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

«Κόρινθος, Μητρόπολη και Αποικίες»: 2ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου

Η Κόρινθος συνεχίζει και αναπτύσσει το δίκτυό της με τις πόλεις που υπήρξαν αποικίες της κατά την αρχαιότητα μέσω του πολιτισμού.

Η εντυπωσιακή συμμετοχή στο 1ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου με θέμα έτους: «Κόρινθος, μητρόπολη και αποικίες» θεατρικών ομάδων από Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του Δήμου Κορινθίων, των Συρακουσών, της Κέρκυρας, του Αντιρρίου, της Λευκάδας και του Φιέρι, με τις εξαιρετικές παραστάσεις τους, καθώς και οι σημαντικές εισηγήσεις των συνέδρων στο Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Αρχαίο ελληνικό δράμα: συνεκτικός ιστός ανάμεσα στις μητροπόλεις και τις αποικίες», που πραγματοποιήθηκαν στην Κόρινθο τον Μάιο του 2023, ήδη μας έδωσαν το πρώτο δείγμα γραφής και αισιοδοξίας. Η παρουσία αντιπροσωπειών από όλους τους συμμετέχοντες Δήμους, η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού και η θερμή υποδοχή του Τύπου, κατά την πρώτη διοργάνωση, προμηνύουν ένα ευοίωνο μέλλον για την πρωτοβουλία του Δήμου Κορινθίων.

Ο Δήμος Κορινθίων ανακοινώνει με μεγάλη χαρά τη συνέχιση των δράσεων και τη δημιουργία θεσμού. Στόχος μας είναι να φέρουμε ξανά σε επικοινωνία την Κόρινθο με τις πόλεις-αποικίες της, με σκοπό την ανάπτυξη συνεργασιών στον τομέα του πολιτισμού και της συν-δημιουργίας, την οικονομική ευμάρεια και την ανάδειξη της πόλης μας ως μοναδικού τουριστικού προορισμού.

Το 2ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου διατηρώντας τη θεματική του και για το έτος 2024 «Κόρινθος, Μητρόπολη και Αποικίες» θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 13 Μαΐου 2024, στους θεατρικούς χώρους του Δήμου.

Το 2ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου απευθύνεται στους Δήμους/Πόλεις που υπήρξαν αποικίες της Κορίνθου κατά την αρχαιότητα και μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτό θεατρικές ομάδες από όλα τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα-Σχολεία/Ακαδημίες δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κορινθίων και των εν λόγω πόλεων-αποικιών, όπως αυτά εξειδικεύονται στον Κανονισμό του Φεστιβάλ.

Την Κυριακή 12 Μαΐου 2024, στις 19.00, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου «Θωμάς Θωμαΐδης» θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, η οποία θα αναδείξει την Πρωτοβουλία Ίδρυσης Δικτύου Πόλεων: «Κόρινθος, Μητρόπολη και Αποικίες».

Για τις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Π.Ε. Κορινθίας η διοργάνωση του φεστιβάλ και η συμμετοχή των σχολικών μονάδων γίνεται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας (Τμήματα Σχολικών Δραστηριοτήτων).

Τη διοργάνωση υποστηρίζει το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, που από την πρώτη στιγμή συνέβαλε καθοριστικά με το κύρος και την τεχνογνωσία του στην επιτυχία του νέου θεσμού.