Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑΓΡΟΤΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν τα Σεμινάρια Γευσιγνωσίας Κορινθιακού Ελαιολάδου του Επιμελητηρίου Κορινθίας

Με μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι τέσσερις κύκλοι Σεμινάριων  Γευσιγνωσίας Κορινθιακού Ελαιολάδου που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κορινθίας με την υποστήριξη του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (International Olive Council) και σε συνεργασία με το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο ARION στο Ξυλόκαστρο& την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στο Επιμελητήριο Κορινθίας, στην Κόρινθο.

Ένας μεγάλος αριθμός καλλιεργητών, παραγωγών ελαιολάδου, ιδιοκτητών και υπεύθυνων ελαιοτριβείων, τυποποιητών, επαγγελματιών του χώρου αλλά και της εστίασης παρακολούθησαν τα σεμινάρια ανακαλύπτοντας περισσότερα για τα Κορινθιακά ελαιόλαδα και τα χαρακτηριστικά τους.

Την εκπαίδευση πραγματοποίησανo Καθηγητής/Διευθυντής Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, κος Βασίλειος Δημόπουλος, η Υπεύθυνη Διασφάλισης Ποιότητας & Επικοινωνίας / Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, η κα Ιωάννα Μηλιώνη, η Αναλύτρια Δεδομένων – Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής, κα Κλημεντία Κοτταρίδη.

Στη διάρκεια του σεμιναρίου παρουσιάστηκαν οι βασικές ποικιλίες του ελαιολάδου της Κορινθίας καθώς και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά τους αλλά και η γευσιγνωστική ποικιλομορφία τους με έμφαση σε αρώματα, γεύση και αίσθηση. Επίσης αναλύθηκε και η γαστρονομική αξιοποίηση των ποικιλιών στην τοπική κουζίνα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κος Παναγιώτης Λουζιώτης κατά τον χαιρετισμό του ανέφερε ότι το Επιμελητήριο Κορινθίας θα συνεχίσει τις δράσεις του για τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό, διοργανώνοντας σεμινάρια, όπως επίσης θα προβάλει τα προϊόντα των μελών του σε εκθέσεις και φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Κορινθίαςwww.korinthiacc.gr μπορείτε να βρείτε όλο το φωτογραφικό υλικό των σεμιναρίων.