Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ανακοίνωση του Συνδυασμού Γιώργου Παλυβού “Για μια ΝΕΑ ΝΕΜΕΑ” για τη χθεσινή ορκωμοσία

Χθες τελέστηκε, όπως έτσι είθιστε να λέμε για τελετές η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής και του νέου δημοτικού συμβουλίου στο δήμο Νεμέας. Μια τελετή που εκτός της σοβαρότητας που απαιτεί αλλά και μεταφέρει η ίδια, άπτεται των θρησκευτικών μας ενστίκτων και συναισθημάτων.

Η χθεσινή όμως ορκωμοσία στο Δήμο Νεμέας δεν ήταν έτσι. Ήταν μια διαδικασία απροετοίμαστη σε κάθε επίπεδο πρακτικό και ιδιαίτερα δεοντολογικό , μια διαδικασία απόλυτης προχειρότητας που μη ικανοί υπάλληλοι του Δήμου γι’ αυτό το ρόλο δεν μπορούσαν να ξεχωρίσουν το βουλευτή από τον υπουργό.

Με τον αποτυχημένο αντιπεριφερειάρχη, που χαρακτηρίστηκε έτσι από τον ΝΥΝ περιφερειάρχη να εκθειάζει το αποδεδειγμένο απόλυτο τίποτα με έναν υποτονικό Δήμαρχο μέσα από ψιθύρους προσπαθώντας να σώσει κάτι και αποκλείοντας την αντιπολίτευση από έναν χαιρετισμό και και από μια ευχή προς τους παρευρισκόμενους .

Ούτε καν η θέση των ορκισθέντων εκλεγμένων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων δεν είχε προβλεφθεί ώστε να μπορεί να συγχαρεί ο ένας τον άλλο. Έχω ξαναβρεθεί σε ορκομωσία αλλά αυτή τη φορά αισθάνομαι ότι βρεθήκαμε εκεί για να τιμήσουμε το τίποτα το πριν και το μετά.

Η Νεμέα του 2019 έφτασε μικρότερη και χειρότερη στο 2023 και ελπίζουμε το 2028 να συνεχίσει τουλάχιστον να υπάρχει.

Παλυβός Γιώργος
Δημοτικός Σύμβουλος Νεμέας