Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Χριστουγεννιάτικων Γεύσεων στο Κιάτο

Σε εορταστικό κλίμα και με πλήθος κόσμου ολοκληρώθηκε το χριστουγεννιάτικο event γεύσεων του Επιμελητηρίου Κορινθίας που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Εμπορικό Σύλλογο Κιάτου την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στην πλατεία του Κιάτου.

Η πλατεία του Κιάτου γέμισε με γεύσεις, αρώματα Χριστουγέννων, δίνοντας στην αγορά του Κιάτου μια εορταστική νότα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κος Παναγιώτης Λουζιώτης επισήμανε ότι σκοπός της δράσης αυτής είναι να τονωθεί η αγοραστική κίνηση των ημερών και να δημιουργηθεί το κατάλληλο εορταστικό κλίμα. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κος Παναγιώτης Νίκαςπου παρευρέθηκε στην εκδήλωση ευχαρίστησε το Επιμελητήριο Κορινθίας για την διοργάνωση και τόνισε την ανάγκη τέτοιων ενεργειών από και για την εμπορική κοινότητα.

Ο αρχιμάγειρας Κωνσταντίνος Βασάλος μαγείρεψε Χριστουγεννιάτικες συνταγές όπως χοιρινό φιλέτο με σάλτσα μαυροδάφνης και πουρέ από κυδώνια, γεμιστή γαλοπούλα, ριζότο με σταφίδες, μήλα και κουκουνάρι, λουκουμάδες με σάλτσα μελιού που απόλαυσαν οι συμμετέχοντες. Χειροποίητα παραδοσιακά κεράσματα προσέφεραν και οι Σύλλογοι της περιοχής, o Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Σουλίου, ο Σύλλογος Γυναικών Διμηνιού «Η Νεφέλη», ο Σύλλογος Γυναικών Μουλκίου και η Ένωση Μικρασιατών Νεαπόλεως Κιάτου.

Οι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία να διακοσμήσουν τα δικά τους Χριστουγεννιάτικα μπισκότα (ευγενική χορηγία του φούρνου-αρτοποιείου ΚΟΝΔΥΛΗ- ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ) με την βοήθεια των pastrychef του ΙΕΚ Ευρωπρόοδος αλλά και να συμμετάσχουν σε Χριστουγεννιάτικο facepaintingπου έστησαν οι σπουδαστές του ΙΕΚ.

Οι chef των εστιατορίων Mavadda και Itsy Beachyμας παρουσίασαν ευφάνταστες και νόστιμες συνταγές από το Χριστουγεννιάτικο μενού τους. Ενώ παράλληλα η Κορινθιακή Λέσχη Οινόφιλων προσέφερε το αρωματικό και απόλυτα χριστουγεννιάτικο Glühwein (γλυκό κρασί των γιορτών) αλλά και ζεστή σοκολάτα για το κρύο.

 

Μουσικά έντυσε την εκδήλωση το συγκρότημα ΔΙΑΠΑΣΩΝ με τον Άρη Σταύρου που διασκέδασε το κοινό καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης.