Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κοντά στο Ειδικό Σχολείο Μαντινείας το ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ – Η Διοίκηση δώρισε Η/Υ για τις ανάγκες του εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Ένα πλήρες σύστημα Ηλεκτρονικού Υπολογιστή τελευταίας τεχνολογίας δώρισε στο Ειδικό Σχολείο του Κάψια ( Ε.Ε.Ε.ΕΚ Μαντινείας ) το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ της Τρίπολης.

Μετά από σχετικό αίτημα της Διεύθυνσης του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Μαντινείας η Διοίκηση του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ ανταποκρίθηκε άμεσα και θετικά και προμηθεύτηκε τον τελευταίου τύπου  Ηλεκτρονικό Υπολογιστή.



 

Η ενέργεια αυτή εντάχθηκε στο ετήσιο  πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για το 2023 και ήταν η τελευταία δράση της Εταιρείας για το έτος που σε λίγες μέρες φεύγει.

Με αυτή τη συμβολική κίνηση παραμονή των Χριστουγέννων το ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον του γι’ αυτή την Ειδική Δομή του Υπουργείου Παιδείας που βρίσκεται στα όρια του Δήμου Τρίπολης και η οποία φιλοξενεί μαθητές ηλικίας 13 έως 22 ετών με νοητική υστέρηση, αυτισμό και πολυ – αναπηρίες οι οποίοι έχουν τελειώσει γενικό ή ειδικό δημοτικό και κατοικούν στην ευρύτερη περιφέρεια. Η φοίτηση στο Σχολείο αυτό διαρκεί έξι ( 6 ) έτη και παρέχει επαγγελματική εκπαίδευση στην εξειδίκευση της Κηπουρικής και Μαγειρικής. Το ΕΕΕΕΚ Μαντινείας διαθέτει επίσης υπηρεσίες διάγνωσης, αξιολόγησης και υποστήριξης.

Τον Η/Υ παρέδωσαν την Τρίτη 19/12/23 στη Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Μαντινείας κ. Μαρία Γκουτζιούλη ο Γενικός Διευθυντής του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ κ. Αθανάσιος Παπαιωάννου και ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας του Κέντρου Αποκατάστασης της Τρίπολης κ. Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος.

Τα στελέχη του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ δέχτηκαν τις ευχές και τις ευχαριστίες της Διευθύντριας του Ειδικού Σχολείου λέγοντας ότι αυτός ο Υπολογιστής θα βοηθήσει σημαντικά το έργο των καθηγητών και των μαθητών του Σχολείου.

Από την πλευρά τους οι άνθρωποι του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ ανταπέδωσαν τις ευχές και τόνισαν ότι η Διοίκηση του Κέντρου θα είναι πάντα αρωγός σε όλες τις προσπάθειες που κάνει το Ειδικό Σχολείο του Κάψια για την εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση όλων αυτών των παιδιών που έχουν ανάγκη ιδιαίτερης φροντίδας.