Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Ορειβατική εξόρμηση στο βουνό των θεών

ΟΛΥΜΠΟΣ, 4-7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024.

4 Ιανουαρίου: Αναχώρηση στις 4 το μεσημέρι από την Κόρινθο με δικά μας αυτοκίνητα. Άφιξη το βράδυ στο Λιτόχωρο, τακτοποίηση σε ξενώνα.
5 Ιανουαρίου: Αφήνουμε τα αυτοκίνητά μας στη θέση Γκορτσιά και ξεκινάμε την πορεία μας με προορισμό το οροπέδιο των Μουσών, τακτοποίηση στο καταφύγιο του Γιώσου Αποστολίδη. Η πορεία ξεκινάει μέσα σε δάσος οξυάς-μαύρης πεύκης & ρόμπολου μέχρι το καταφύγιο της Πετρόστρουγκας. Μετά ξεκινάει το αλπικό τοπίο, φτάνουμε στην κορυφή Σκούρτα, διασχίζουμε το Λαιμό, το πέραμα του Γιώσου και φτάνουμε στο οροπέδιο των Μουσών.



 

Ω.Π.:8-9 με τις στάσεις Β.Δ.: Γ+
6 Ιανουαρίου: Ανάβαση στις γειτονικές κορυφές Τούμπα (2801μ), & Προφήτης Ηλίας (2803μ.).
Ω.Π.:2.30-3 Β.Δ.: Γ
7 Ιανουαρίου: Κατάβαση από το οροπέδιο των Μουσών στη θέση Γκορτσιά, επιβίβαση στα αυτοκίνητά μας & επιστροφή αργά το βράδυ της Κυριακής στην Κόρινθο.
Ω.Π.:7-8 με τις στάσεις Β.Δ.: Γ+
Αρχηγοί: Σωτήρης Γεωργουδάκης(697 373 6090), Νίκος Καραχοντζίτης (697 440 7756)
Κόστος εξόρμησης: 160€ ανά άτομο. Περιλαμβάνει τον ξενώνα στο Λιτόχωρο με πρωινό & τις δύο διανυκτερεύσεις στο καταφύγιο Γιώσος Αποστολίδης με πρωινό και φαγητό.
Επιπλέον κόστη: Καύσιμα & διόδια που θα πληρώσουμε αναλογικά.

Μπορείτε να τηλεφωνείτε στους αρχηγούς για λεπτομέρειες της εξόρμησης και για να κλείσετε θέση ή στο τηλέφωνο του συλλόγου: 27410-29970 (8:00μ.μ.-10:00μ.μ.) κάθε Τετάρτη και Παρασκευή.
Εξόφληση ΟΛΟΥ του ποσού στα γραφεία του Συλλόγου ή απευθείας στους αρχηγούς κατόπιν συνεννόησης μαζί τους μέχρι την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024.
ΔΕΝ ισχύει ο λογαριασμός ΙΒΑΝ του συλλόγου λόγω των επικείμενων εκλογών τον Ιανουάριο του 2024.
Απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και προηγούμενη χρήση κραμπόν & πιολέ από τους συμμετέχοντες.
Απαραίτητος Εξοπλισμός: Σακίδιο, μπατόν, ορειβατικά μποτάκια, ισοθερμικό – αντιιδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον), γκέτες,γάντια, σκούφος,καπέλο, κραμπόν, πιολέ, γυαλιά ηλίου, Φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή –φαγητό (σνακ, π.χ. μπάρες, παστέλια),νερό.

Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Σε περίπτωση που κάποιος δεν είναι μέλος έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε μία δραστηριότητα – εξόρμηση του συλλόγου και, στην συνέχεια, εάν ο επιθυμεί να γίνει μέλος. Για να γίνει κανείς μέλος, συμπληρώνει την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος εγγραφής 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς. Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών. Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας. Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και να αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα. Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης)

Ελάτε μαζί μας στο βουνό των θεών να ζήσουμε μια ανεπανάληπτη ορειβατική εμπειρία.