Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός: Στο Προστασίας του Πολίτη ο Χρυσοχοΐδης, στο Υγείας ο Γεωργιάδης – Τα ονόματα της νέας κυβέρνησης

Ο κύβος ερρίφθη και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προχώρησε σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, κάνοντας – όπως λένε πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου – «μερικές και στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις».

Συγκεκριμένα, λοιπόν, όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (03/01) από τον Παύλο Μαρινάκη, ο Άδωνις Γεωργιάδης αφήνει το Υπουργείο Εργασίας και επιστρέφει στο Υπουργείο Υγείας στη θέση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος αναλαμβάνει για ακόμα μια φορά – 5η κατά σειρά – στην πολιτική του σταδιοδρομία το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, διαδεχόμενος τον Γιάννη Οικονόμου. Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος αναλαμβάνει τη θέση του υφυπουργού.




 

Ακόμα, ο Παύλος Μαρινάκης αναβαθμίζεται σε υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, διατηρώντας παράλληλα και τα καθήκοντα του κυβερνητικού εκπροσώπου. Μάλιστα, ο ίδιος παίρνει τη θέση του Μάκη Βορίδη, ο οποίος τίθεται εκτός λόγω της διαφωνίας του στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Επίσης, η Δόμνα Μιχαηλίδου αναλαμβάνει το Υπουργείο Εργασίας και τη θέση της ως υφυπουργός Παιδείας παίρνει η Ιωάννα Λυτρίβη.

Η ανακοίνωση του Παύλου Μαρινάκη για τον ανασχηματισμό
«Κατόπιν απόφασης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοινώνονται οι ακόλουθες αλλαγές στη σύνθεση της Κυβέρνησης:

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Υφυπουργός: Ανδρέας Νικολακόπουλος

Υπουργείο Υγείας
Υπουργός: Άδωνις Γεωργιάδης

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργός: Δόμνα Μιχαηλίδου

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
Υφυπουργός: Ιωάννα Λυτρίβη

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Παύλος Μαρινάκης

Η ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 4 Ιανουαρίου και ώρα 18:00».