Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ομιλία μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου στη Σχολή Γονέων της Ι.Μ. Αργολίδος: “Ο Άγιος Πορφύριος για την αγωγή των παιδιών” -VIDEO

Η Τρίτη συνάντηση για το 2023-2024 της Σχολής Γονέως της Μητροπόλεως Αργολίδας πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024, στο Κέντρο «Πανταζής Royal» στη Δαλαμανάρα με ομιλητή τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο.

θέμα της ομιλίας του μητροπολίτη ήταν «Ο Άγιος Πορφύριος για την αγωγή των παιδιών».

Συνεχίζονται οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, με τη φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Νεκταρίου. Η Ιερά Μητρόπολη παρέχει μία ευκαιρία στους γονείς και υποψήφιους γονείς, ώστε να μάθουν πως μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους.

Ο Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος γεννήθηκε το 1952 στο Μαρούσι.

Κατάγεται εκ πατρός από το Μάνεσι Καλαβρύτων. Είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Ιερατικής Σχολής Αθηνών και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετά τη στρατιωτική του θητεία εκάρη μοναχός και χειροτονήθηκε διάκονος στην Κέρκυρα το 1976 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Κερκύρας και Παξών Πολύκαρπο. Το 1977 εγκαταβίωσε στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Σαγματά. Το 1983 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας και νυν Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Διακόνησε στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας ως ιεροκήρυκας και υπεύθυνος του τομέα νεότητος. Το 1991 μετά την παραίτηση για λόγους ασθενείας του μακαριστού καθηγουμένου Αρχιμ. Νικοδήμου Μπανταλούκα εξελέγη ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σαγματά.

Στις 18 Οκτωβρίου 2013, εξελέγη Μητροπολίτης Αργολίδος από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η ενθρόνιση του έγινε στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στις 24/11/2013.

argolikeseidhseis.gr