Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κλειστό μετά τις εκλογές το Ιατρείο Καλλιάνων

Το πολυδύναμο ιατρείο στους Καλλιάνους Κορινθίας ήταν ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων των χωριών της Δ.Ε Στυμφαλίας αλλά και όλων των κατοίκων της Ορεινής Κορινθίας. Χρειάστηκαν πάνω από 13 χρόνια και χιλιάδες ευρώ σε μελέτες και έργα,  για να γίνει τελικά πράξη. Εγκαινιάστηκε τον Μάιο του 2023, λίγο πριν την έναρξη των εκλογικών διαδικασιών. Κατά την διάρκεια των εγκαινίων δύο πράγματα είχαν προκαλέσει εντύπωση. Αφενός ο συνωστισμός των πολιτικών παραγόντων στην είσοδο του ιατρείου , για το κόψιμο της καθιερωμένης κορδέλας, αφετέρου  η υπόσχεση ότι το Πολυδύναμο ιατρείο θα είναι ανοιχτό καθημερινά.

Μάλιστα όπως ειπώθηκε: ” Με τουλάχιστον 1 γιατρό και 1 νοσηλευτή για την εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής”. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, οι υποσχέσεις αποδείχτηκαν ψεύτικες. Η πολιτική της υποβάθμισης της Δημόσιας Υγείας συνεχίζεται, χωρίς διαλείμματα.

Το ιατρείο, είναι μονίμως κλειστό και ζήτημα είναι αν εμφανίζεται ένας γιατρός μια φορά την εβδομάδα. Καλούμε την πολιτεία να αναλάβει δράση και να προχωρήσει στη στελέχωση του πολυδύναμου ιατρείου Καλλιάνων . Θεωρούμε ζήτημα πρώτης ανάγκης και προτεραιότητας την καθημερινή του λειτουργία.

Ταυτόχρονα καλούμε όλους τους πολιτικούς παράγοντες που παρευρέθηκαν στα εγκαίνια του ιατρείου τον Μάιο, να επιδείξουν τη στοιχειώδη σοβαρότητα, να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να κάνουν πράξη τις υποσχέσεις που έδωσαν μπροστά στους κατοίκους των χωριών της Στυμφαλίας.

 

Γιάννης Σιάτος

Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου Π.Ε Κορινθίας
Πρώτα η Πελοπόννησος Μανώλης Μάκαρης”