Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γνωρίστε τον μεγαλύτερο αμπελώνα της χώρας στο Peloponnese Wine Festival

Τα κρασιά της Πελοποννήσου ανταποδίδουν την αγάπη του οινόφιλου κονού και επισκέπτονται για μια ακόμη φορά την Αθήνα, τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024 στο .Athenaeum Intercontinental. Το Peloponnese Wine Festival , η σημαντικότερη συλλογική παρουσίαση των κρασιών του Πελοποννησιακού αμπελώνα έρχεται για 16η χρονιά με σκοπό να αναδείξει τα κρασιά του μεγαλύτερου αμπελώνα της Ελλάδας. 51 μέλη -οινοποιεία της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ) θα υποδεχθούν το οινόφιλο κοινό και τους επαγγελματίες φέρνοντας μαζί τους περισσότερες από 500 διαφορετικές ετικέτες κρασιών.

Aποτελώντας ένα “μανιφέστο” των αρετών του Πελοποννησιακού κρασιού, το Peloponnese Wine Festival δίνει έμφαση στα χαρακτηριστικά του νοτιότερου αμπελώνα της ηπειρωτικής χώρας, με την αφθονία καλλιεργούμενων ποικιλιών, την πληθώρα διαφορετικών στυλ που παράγονται, την μοναδικότητα των αμπελουργικών ζωνών και το εύρος των ποιοτικών παραγωγών που τοποθετούν το ελληνικό κρασί, συνολικά, στην επόμενη μέρα. Η εκδήλωση όπως κάθε χρόνο συγκεντρώνει κλασικούς και νέους παραγωγούς που “συναλλάσσονται” με το κοινό μέσα από τα σπουδαία κρασιά που παρουσιάζουν.

Η φετινή έκθεση θα παρουσιάσει στο κοινό της κρασιά από γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες, από ορεινούς μέχρι παραθαλάσσιους αμπελώνες, από παραδοσιακές ή καινοτόμες τεχνικές, από νέες και παλαιές εσοδείες, αλλά και τις διάσημες Προστατευόμενης Ονομασίες Προέλευσης και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης ζώνες, που αναδεικνύουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά του terroir. Η έκθεση αποτελεί ένα δυναμικό και εξελισσόμενο πεδίο ανακάλυψης για κάθε επαγγελματία και οινόφιλο.

Vintage Hall

Παράλληλα, το Peloponnese Wine Festival, επιστρέφει στις εντυπωσιακές παράλληλες δράσεις, οργανώνοντας ένα θεματικό tasting με παλαιές χρονιές κρασιών που έχουν επιλέξει οι παραγωγοί και θα λάβει χώρα στην αίθουσα Athenaeum Conference που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την αίθουσα Αφροδίτη. Το λεγόμενο “Vintage Hall” θα λειτουργεί από τις 15:00 – 20:00 και η είσοδος θα είναι δυνατή με ένα έξτρα αντίτιμο στο εισιτήριο. Η γευστική δοκιμή θα αναδείξει τις δυνατότητες παλαίωσης των κορυφαίων λευκών και ερυθρών κρασιών του πελοποννησιακού αμπελώνα. 20 λευκά κρασιά, από 8 διαφορετικές ποικιλίες και 26 ερυθρά από 10 διαφορετικές ποικιλίες είναι σίγουρο πως θα εντυπωσιάσουν με το βάθος και το εύρος που έχει εκπροσωπηθεί ο Πελοποννησιακός αμπελώνας σε αυτή την παράλληλη δράση.

Info

Ώρες: 12.00-21.00
Εισιτήρια: €12 με προαγορά μέσω more.gr / €15 στο ταμείο/ €10 φοιτητικό
€20 για συμμετοχή και tasting στο “Vintage Hall”
Περιλαμβάνεται αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.peloponnesewinefestival.com

athinorama.gr