Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑΡΘΡΑΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Α.Γ Καλλής: Οι παλιοί μας φίλοι

Τα χρόνια φεύγουν και μαζί τους οι άνθρωποι που έγραψαν την δική τους ιστορία σε μια πόλη που η σιωπή κάποτε ήταν σε μια μόνιμη εξορία..

Στους ίδιους δρόμους ,στα ίδια σοκάκια εναλλάσσονται σκιές ,σκόρπιες λέξεις κι ένα πικρό αμήχανο χαμόγελο ως απάντηση σε κάτι που έφυγε και που δεν θα ξανάρθει ποτέ.

Έτσι λοιπόν πεισματικά παραμένει στο ίδιο σημείο από τα παιδικά μας χρόνια το ιστορικό κατάστημα Βακρινάκη κάνοντας τον κύκλο του αφ’ ότου έφυγε η ευγενική και αγέρωχη Κυρία Λίλη, για να θυμίζει σε όσους περνούν αδιάφορα τις περισσότερες φορές πως ο χρόνος δεν μπορεί να σβήσει τα πάντα ,όσο κι αν αν το θέλει ,όσο κι αν λυσσαλέα επιδιώκει έναν διαρκή θάνατο .

Αυτά τα ντουβάρια έχουν ψυχή , αυτές οι βιτρίνες διηγούνται ακόμη ιστορίες ,σε παίρνουν απ’ το χέρι και σε σεργιανίζουν στους δρόμους του ονείρου, ακούς τις φωνές πίσω απ’ τις κλειστές πόρτες…τι θα θέλατε παρακαλώ, παραλάβαμε νέο εμπόρευμα, περάστε να δείτε χωρίς καμία υποχρέωση αγοράς… αυτά τα ντουβάρια έχουν ψυχή , αντιστέκονται και διηγούνται ατέλειωτες ιστορίες στις νυχτερινές διαδρομές του μυαλού…

καλό σας βράδυ Κυρία Λίλη …καλό σας βράδυ Κύριε Τάσο…….

Τέλης Καλλής