Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ράνια Τζίμα: Για τη «θεραπεία» των ομοφυλόφιλων από την Εκκλησία – «Ποιος θα θεραπεύει; Με χάπι ή με σιρόπι;» -VIDEO

Η Ράνια Τζίμα αντέδρασε όταν άκουσε τι θα αναγράφεται στο κείμενο που θα εκδώσει η Ιερά Σύνοδος

Το νομοσχέδιο που επρόκειτο να φέρει κυβέρνηση για τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση και για έναν ακατανόητο λόγο την άποψη πάνω στο θέμα θα εκφράσει η Ιερά Σύνοδος με κείμενο που θα διαβαστεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στους πιστούς.

Μάλιστα στο χτεσινό (24/01) δελτίο ειδήσεων του Mega, έγιναν γνωστές κάποιες πληροφορίες σχετικά με το κείμενο, στο οποίο από ότι φαίνεται θα γίνεται λόγος για «θεραπεία» των ομοφυλόφιλων, με την Ράνια Τζίμα να αντιδρά έντονα στο άκουσμα αυτής της είδησης, ενώ αναρωτήθηκε «Τι θεραπεία; Με χάπι; Με σιρόπι;».



 

«Μέχρι να φτάσει αυτό το κείμενο στους πιστούς, θα υπάρξουν, βέβαια, πολλές συζητήσεις εντός της ιεραρχίας. Γι’ αυτό και θα καθυστερήσει ως την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου.

Είναι ευαίσθητες οι ισορροπίες, θα πρέπει να διατηρηθούν και εντός της ιεραρχίας και στη σχέση με την κυβέρνηση. Αυτό που μαθαίνουμε για το πλαίσιο αυτής της επιστολής είναι ότι δεν θα είναι ο λόγος της καταγγελτικός, δεν θα είναι αφοριστικός, θα είναι γραμμένη σε απλή γλώσσα, θα απευθύνεται στον λαό, θα αναφέρεται τι είναι ο χριστιανικός γάμος και η οικογένεια για την εκκλησία, ποιες θα είναι οι συνέπειες του γάμου των ομοφύλων, δηλαδή πώς θα απειληθεί η κοινωνική συνοχή, πράγματα που ακούσαμε και στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας χθες.

Επίσης, θα αναφέρεται ότι είναι παρέκκλιση η ομοφυλοφιλία και θα καλούνται οι ομοφυλόφιλοι να στραφούν στην Εκκλησία για τη θεραπεία τους», ανέφερε η δημοσιογράφος του Mega που είχε το σχετικό ρεπορτάζ με την παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων να γίνεται έξαλλη με όσα άκουγε.

«Τι θεραπεία; Τι εννοούν θεραπεία; Ποιος θα θεραπεύει;» είπε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του δελτίου, η οποία δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που άκουγε.
Μάλιστα απάντησε και στον Γιάννη Πρετεντέρη, ο οποίος ήθελε να συνεχίσει σαν να μην συνέβη τίποτα: «Σε βλέπω, έχεις μια κατανόηση στην έννοια της θεραπείας».

Ωστόσο κι εκείνος είπε πως προσπαθεί να μην βάλει τα γέλια με αυτά που ακούει και η δημοσιογράφος είπε ξανά για την «θεραπεία»: «Με χάπι; Με σιρόπι;».