Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Βιωματικό εργαστήριο αναφορικά με την τέχνη της αφήγησης – Μια μοναδική εμπειρία για τις μαθήτριες του ΓΛΟΜΙΛ(ου)

Σε μια εμπνευσμένη εκδήλωση, ο Όμιλος για την χαρτογράφηση της τοπικής γλωσσικής ποικιλότητας (ΓΛΟΜΙΛ(ος), 4ο Λύκειο Κορίνθου, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Δρ. Μιχαήλ Ι. Μαρίνη) σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Κορινθίας προσέφεραν μια αξέχαστη εμπειρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς της Κορινθίας.

Μία πρωτόγνωρη εμπειρία είχαν την δυνατότητα να ζήσουν εχθές οι μαθήτριες του ΓΛΟΜΙΛ(ου) σε μία ειδική απογευματινή εκδήλωση υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Φιλολόγων Κορινθίας.



Με την καθοδήγηση του ηθοποιού Γιώργου Μπινιάρη, οι μαθήτριες της Α΄ και Β΄ Λυκείου είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα βιωματικό εργαστήριο αναφορικά με την τέχνη της αφήγησης. Η δράση ήταν αυτόνομη αλλά είχε ως αφορμή την πρωινή εμπειρία των μαθητριών από την συμμετοχή τους στην αφήγηση του εμβληματικού έργου του Βιζυηνού «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον», την οποία συνδιοργάνωσαν οι ίδιοι φορείς.

Οι μαθήτριες, σκέφτηκαν, αναστοχάστηκαν, εκφράστηκαν ελεύθερα, έκαναν ενδοσκόπηση και έγιναν μια ομάδα.

Πέραν του ηθοποιού, στην δράση έλαβαν μέρος ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του ΓΛΟΜΙΛ(ου) και Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Κορινθίας, Μιχαήλ Ι. Μαρίνης και η καθηγήτρια του 4ου Λυκείου Κορίνθου, Σοφία Μπλέτα. Επίσης, συμμετείχαν, ως προσκεκλημένες του ηθοποιού, δύο ακόμη μαθήτριες από το 3ο Λύκειο Κορίνθου και το Λύκειο Λουτρακίου, αντίστοιχα, η Υπεύθυνη της Δημοτικής Πινακοθήκης Κορίνθου, Ζέτα Τσώρη, η καθηγήτρια του Μουσικού Σχολείου, Θεοδώρα Κωλιώνη, και η καθηγήτρια του 4ου Λυκείου Κορίνθου, Όλγα Θωμά.