Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

«O Άλλος Άνθρωπος»: Υπό έλεγχο για ξέπλυμα χρήματος – Τι απαντά ο Κ. Πολυχρονόπουλος

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες γύρω από το όνομα του δημιουργού της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Αρχής για απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο ίδιος μίλησε στον Alpha απαντώντας στις κατηγορίες που αναφέρουν πως μαζί με μέλη της οικογένειάς του έχουν συγκροτήσει «εγκληματική ομάδα», αποκομίζοντας περίπου 600.000 ευρώ. 

Ο κ. Πολυχρονόπουλος που βρίσκεται στην Πάτρα για το καρναβάλι σχολίασε στον σταθμό:. «Να σας το πω εγώ γιατί δεν είναι 600.000. Είναι πάνω από 1.500.000 τα τελευταία μόνο δυο-τρία χρόνια. Μόνο το φαγητό που έχουμε μοιράσει, 18 εκατομμύρια μερίδες φαγητό, βάλτε μόνοι σας πόσα λεφτά κάνουν».

«Εγώ δεν παίζω ποτέ (σ.σ.: τυχερά παιχνίδια). Έχω έναν φίλο όπου πήγαινα με το POS, έβαζα την κάρτα και έβγαζα χιλιάρικα. Δυο-δυο κατοστάρικα, τρία-τρία. Αυτά όλα ήταν για τον “Άλλο Άνθρωπο”», συνέχισε.

«Καλά κάνουν και ψάχνουν, δεν έχω θέμα. Καλά κάνουν. Να το πιάσουν όμως καλά και να έρθουν εδώ να με πάρουν άμα κάνω, πώς το είπαν, ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ναι, εδώ είμαι. Να ‘ρθετε να με πάρετε», κατέληξε ο κ. Πολυχρονόπουλος.

Τι αναφέρει το πόρισμα, σύμφωνα με την εφημερίδα

Σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής, το οποίο δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα», ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος φέρεται ότι μαζί με μία συγγενή του και έναν συνεργάτη του, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση από τον Ιανουάριο του 2020, πείθοντας μεγάλο αριθμό ανθρώπων να προβούν σε δωρεές για την κοινωνική κουζίνα. Ωστόσο, «το μεγαλύτερο μέρος των ποσών αυτών, το αποκόμισαν παρανόμως οι ίδιοι».

Επίσης γίνεται λόγος για κινήσεις λογαριασμών σε εταιρείες παροχής τυχερών παιχνιδιών αλλά και αναλήψεις μετρητών.

Κατά το πόρισμα «το ποσό που αποκόμισαν από την εγκληματική τους δραστηριότητα ανέρχεται σε τουλάχιστον 600.000 ευρώ».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες διέταξε τη δέσμευση κάθε είδους λογαριασμών, τίτλων, επενδυτικών στοιχείων και επενδυτικών προϊόντων, τόσο του κ. Πολυχρονόπουλου, όσο και των δύο ατόμων που αναφέρθηκαν.

Πηγή: ethnos.gr