Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑΓΡΟΤΙΚΑΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγρότες: «Ζεσταίνουν» τις μηχανές τα τρακτέρ – Ενισχύονται τα μπλόκα -VIDEO

Ενισχύουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, οι οποίοι «ζεσταίνουν» τα τρακτέρ τους και ετοιμάζονται για νέες διαδηλώσεις.

Με τα τρακτέρ τους, οι Θεσσαλοί αγρότες μπαίνουν στην πόλη της Λάρισας. Φτάνουν στην κεντρική πλατεία και παρατάσσονται για τη μαζική κινητοποίηση που θα διαρκέσει 24 ώρες.




 

Σε μια συμβολική κίνηση, οι Θεσσαλοί παραγωγοί μεταφέρουν με αγροτικά οχήματα άχυρο και τα αδειάζουν στην πλατεία. Δηλώνουν αγανακτισμένοι από τα προβλήματα που δεν βρίσκουν λύσεις.

Σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο σημείο αγροτικό συλλαλητήριο με αιτήματα τη μείωση του κόστους παραγωγής και την αναπλήρωση του εισοδήματος που χάθηκε από τις πλημμύρες.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις
Την ίδια ώρα, στον κόμβο της Καρδίτσας συνάδελφοί τους από τα χωριά του κάμπου έκλεισαν και πάλι για δύο ώρες συμβολικά τον αυτοκινητόδρομο Ε-65.

Την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής στα Νέα Μουδανιά έκλεισαν για λίγες ώρες οι αγρότες της Χαλκιδικής. Το μπλόκο που στήθηκε οι ίδιο το χαρακτηρίζουν προειδοποιητικό, ενδεικτικό των προθέσεών τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις.

Οι αγρότες της Μακεδονίας έχουν το βλέμμα στη Θεσσαλονίκη, όπου θα πραγματοποιηθούν, την πρώτη Φεβρουαρίου, τα εγκαίνια της έκθεσης ΑGROTIKA στο κέντρο της πόλης.

Με ένα ισχυρό μπλόκο στον κόμβο του Άγιου Ιωάννη προειδοποιούν για κλιμάκωση με αποκλεισμό του Κάστρου οι αγρότες της Βοιωτίας τις επόμενες ημέρες.

Δεκάδες τρακτέρ έχουν παραταχθεί έξω από την πόλη της Λαμίας στο ύψος της Ανθήλης.

Οι αγρότες της Φθιώτιδας προανήγγειλαν ότι θα συνεχίσουν την κινητοποίησή τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

megatv