Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάνδρα: Γάζωσαν 59χρονο επιχειρηματία με τουλάχιστον 18 σφαίρες – Τα σενάρια για τη μαφιόζικη εκτέλεση

Τους δράστες και τα κίνητρα της μαφιόζικης εκτέλεσης του 59χρονου στην Μάνδρα, αναζητούν οι αρχές, οι οποίες στρέφουν τις έρευνες τους κυρίως στο επαγγελματικό περιβάλλον του θύματος.

Πρόκειται για τον γνωστό επιχειρηματία Χρήστο Γιαλιά, που ήταν έμπορος κρεάτων, ενώ έχει διατελέσει και πρόεδρος σε ποδοσφαιρικές ομάδες.

Ο 59χρονος υπήρξε ιδιοκτήτης της ομάδας του ΑΟ Τρικάλων όταν αυτή πρωταγωνιστούσε, της ΠΑΕ Πανελευσινιακός και είναι αυτός που ανέκτησε την ομάδα του Μανδραϊκού. Παράλληλα διατηρούσε επιχείρηση εμπορίου προϊόντων κρέατος με εκατοντάδες εργαζόμενους.

Οι εκτελεστές, του έστησαν ενέδρα λίγα μέτρα από το σπίτι του, στην οδό Αγίας Αικατερίνης γαζώνοντας το όχημά του με καλάσνικοφ, ενώ στη συνέχεια το πυρπόλησαν και πέταξαν το όπλο μέσα στο φλεγόμενο αυτοκίνητο.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της έρευνας της ΕΛΑΣ εντοπίστηκαν γύρω από το όχημα 18 κάλυκες, ενώ το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω διερεύνηση.

Χωρίς σωματοφύλακα

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αν και ο επιχειρηματίας διέθετε προσωπική ασφάλεια, χθες ο σωματοφύλακάς του δεν ήταν μαζί του και είναι πολύ πιθανό αυτό να το γνώριζαν οι εκτελεστές του.

Την ίδια ώρα, το νερό που χρησιμοποίησε η Πυροσβεστική στην προσπάθεια για την κατάσβεση της φωτιάς στο ΙΧ του θύματος, ενδέχεται να κατέστρεψε πολύτιμα στοιχεία…

Οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τη διαλεύκανση της εν ψυχρώ δολοφονίας του 59χρονου επιχειρηματία στρέφονται σε προσωπικές και επαγγελματικές διαφορές που μπορεί να είχε ενώ όλα δείχνουν ότι πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου καθώς το «χτύπημα» είναι πολύ «επαγγελματικό».

Οι αστυνομικοί αναζητούν τη διαδρομή που ακολούθησαν οι εκτελεστές πριν και μετά την ενέδρα στον 59χρονο επιχειρηματία, τον οποίο γάζωσαν με τουλάχιστον 18 σφαίρες και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητό του.

Ένα από τα σενάρια τα οποία εξετάζεται είναι ότι οι δράστες, τουλάχιστον δύο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έφτασαν στο σημείο με μία μοτοσικλέτα και διέφυγαν με αυτή, ενώ ενδεχομένως να υπήρξε υποστήριξη και από ένα ΙΧ αυτοκίνητο, καθώς υπάρχουν μαρτυρίες ότι λίγα λεπτά πριν από τη δολοφονία, υπήρξε ένα μαύρο αυτοκίνητο το οποίο κινείτο ύποπτα στην περιοχή.

Στο «μικροσκόπιο» κινητό και κάμερες
Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται το κινητό τηλέφωνό του και οι επαφές που πιθανόν είχε το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, εξετάζονται παράλληλα μαρτυρίες από το οικογενειακό περιβάλλον του θύματος, ενώ υπάρχει υλικό από κάμερα ασφαλείας στο σπίτι του, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 200 μέτρων από το σημείο που έγινε η εκτέλεση.

Οι Αρχές προσπαθούν μέσα από το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, να αναζητήσουν τη διαδρομή των δραστών και να βρουν πώς ακριβώς διέφυγαν. Δεν αποκλείεται πάντως να υπάρχουν και άλλα άτομα, τα οποία να λειτούργησαν ως υποστηρικτική ομάδα.

Η δολοφονία της πρώην του
Υπενθυμίζεται, ότι το 2018 είχε δολοφονηθεί και η σύζυγός του Γιαλιά, στην αυλή του σπιτιού τους, όταν την εκτέλεσαν με δύο σφαίρες.

Τότε κίνητρο της συγκεκριμένης δολοφονίας είχε ειπωθεί ότι ήταν η ληστεία… Σύμφωνα, πάντως με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας οι δύο υποθέσεις δεν φαίνεται να συνδέονται.

πηγή: topontiki.gr