Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγρότες: Μπορεί να κατέβουμε με τρακτέρ στην Αθήνα εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας

Την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι 15μελής αντιπροσωπεία των αγροτών θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα και οι προθέσεις των δύο πλευρών.

«Εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα παραμένει το ενδεχόμενο να κατέβουμε με τρακτέρ στην Αθήνα», διαμήνυσε ο Ρίζος Μαρούδας, Πρόεδρος Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας.

«Συζητήσαμε για τα αιτήματα τα οποία θα πούμε τον πρωθυπουργό και καθορίστηκε η 15μελής επιτροπή που θα ανακοινωθεί σε λίγο. Βασικά αιτήματα που αφορούν όλους τους αγρότες είναι το κόστος παραγωγής που είναι τεράστιο, υπάρχει το θέμα της νέας αγροτικής πολιτικής, η οποία δεν θέλουμε να εφαρμοστεί γιατί είναι πολύ χειρότερη απλό την προηγούμενη και δεν υπάρχουν ότι και προϋποθέσεις η Ελλάδα να καλύψει τους όρους που θέτει η ΕΕ με τη νέα ΚΑΠ. Θέλουμε αποζημίωση για τα προϊόντα και υπάρχει και το θέμα με τις ελληνοποιήσεις με αμφιλεγόμενα προϊόντα που εισάγονται. Δεν μπορούμε εμείς να πουλάμε πάμφθηνα και να φτάνουν σε εσάς πανάκριβα. Υπάρχουν ζημιές στη Θεσσαλία και θέλουμε και εκεί κάποιες λύσεις», είπε μιλώντας στο Mega και πρόσθεσε:

«Θα κάνουμε μία προσπάθεια πηγαίνοντας προς τη συνάντηση, να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα που είχαμε βάλει. Οι δρόμοι έκλειναν συμβολικά όλο αυτό τον καιρό. Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει λύσεις. Εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα παραμένει το ενδεχόμενο να κατέβουμε με τρακτέρ στην Αθήνα. Θέλουμε να λυθούν βασικά ζητήματα για να συνεχίσουμε να παράγουμε. Όπως η κυβέρνηση έχει χρήματα για άλλες κοινωνικές ομάδες, θα πρέπει να ‘’σκύψει’’ και πάνω από τους αγρότες. Έξι μήνες μετά τις πλημμύρες αυτό που έχουν πάρει οι αγρότες είναι μία μικρή προκαταβολή στα προϊόντα και το 60% των αγροτών τις 2.000 στην πρώτη αρωγή, τίποτα άλλο».

πηγή: ieidiseis.gr