Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Διήμερη ορειβατική εξόρμηση στη Δίρφυ

O σύλλογός μας  οργανώνει διήμερη ορειβατική εξόρμηση στο όρος Δίρφυς στις
17-18/2/2024.

Η Δίρφυς, που θυμίζει ηφαίστειο εξαιτίας του κωνικού σχήματος της, βρίσκεται στο
κέντρο της Εύβοιας και είναι το ψηλότερο βουνό του νησιού. Με την κορυφή της να
υψώνεται στα 1743μ. και τις πλαγιές της εκτεθειμένες στα ψυχρά βορειανατολικά
ρεύματα, παρουσιάζει έντονες χιονοπτώσεις τους χειμερινούς μήνες και αποτελεί
αγαπημένο προορισμό για τους ορειβάτες.

  • Η μεταφορά θα γίνει με δικά μας αυτοκίνητα και η διανυκτέρευση στο καταφύγιo Μιχάλης Νικολάου στη δεσπόζουσα θέση «Ράχη» πλησίον της θέσης «Λειρί», σε υψόμετρο 1123μ. Από το ορειβατικό καταφύγιο είναι ορατός τόσο ο Ευβοϊκός Κόλπος, όσο και το πέλαγος του Αιγαίου.  Μέρες με διαύγεια και καλή ορατότητα μπορείτε να δείτε τα νησιά των Β. Σποράδων και το όρος Αθως.
  •  Υπάρχει η δυνατότητα για σκηνές.
  • Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος  (15 άτομα).
  •        Ω.Π. +,- 5      ΥΨ.Δ. 623     Β.Δ. 3
  • Κόστος εξόρμησης: 20€ συν τα μεταφορικά που θα μοιραστούν οι συμμετέχοντες.
  •  Αναχώρηση: Σάββατο 17/2/24 και ώρα σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο της εξόρμησης από τα Περιβολάκια.
  •  Υπεύθυνος εξόρμησης: Ντρούδης Νίκος  6944 645278
  •  Απαραίτητος Εξοπλισμός
  • ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ : κραμπονς, πιολέ, ορειβατικές μπότες, δεύτερες κάλτσες, σακίδιο, μπατόν, σκούφος η μπαλακλάβα, 2 ζεύγη γάντια, αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου και θυέλλης, θερμοεσώρουχα, fleece, μπουφάν αντιανεμικό, αδιάβροχο διαπνέον, γκέτες, παντελόνι αδιάβροχο-διαπνέον, φακός, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, νερό, ωτασπίδες.

Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Σε περίπτωση που κάποιος δεν είναι μέλος έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε μία δραστηριότητα – εξόρμηση του συλλόγου και, στην συνέχεια, εάν ο επιθυμεί να γίνει μέλος. Για να γίνει κανείς μέλος, συμπληρώνει την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος εγγραφής 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς. Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών. Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας. Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και να αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα. Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης).