Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγρότες: Άνοιξε η εθνική οδός στο ύψος του Μπράλου

Γύρω στις 3:00’ το μεσημέρι της Κυριακής επανήρθε η κανονικότητα στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας καθώς οι αγρότες αποχώρησαν από τον κόμβο του Μπράλου.

Οι δυνάμεις των αγροτών με τα τρακτέρ, όπως αναφέρει το lamiareport.gr επέστρεψαν στην Ανθήλη, ενώ οι υπόλοιποι αγρότες της Φθιώτιδας επέστρεψαν στα δικά τους μπλόκα, συντονίζοντας τις κινητοποιήσεις του για αύριο Δευτέρα και την Τρίτη που είναι το μεγάλο συλλαλητήριο στην πρωτεύουσα.

Για περισσότερο από μία ώρα στην Αθηνών – Λαμίας και στους παράδρομους κινούνταν μόνο ασθενοφόρα.

Εκατοντάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν σε ουρές χιλιομέτρων, ενώ κάποιοι αναγκάστηκαν να επιστρέψουν ανάποδα (!) στην εθνική προκειμένου να πιάσουν παρακαμπτήριες οδούς ή να επιστρέψουν από εκεί που ξεκίνησαν.

Νωρίτερα, εκατοντάδες αγρότες είχαν πατήσει αρχικά στους παράδρομους, ενώ λίγο μετά τις 12:20’ είχε ξεκινήσει η βραδυπορία των οχημάτων από το 195ο χλμ και στο ρεύμα προς Λαμία.

Ακολούθησε βραδυπορία από το 205ο χλμ στο ρεύμα προς Αθήνα και κλείσιμο του συνδετήριου με τον Ε65, δρόμος που έκλεισε από τον κυκλικό κόμβο Σταυρού από την αστυνομία.

 Σε λίγα λεπτά οι αγρότες είχαν ανεβεί στην εθνική οδό και πριν τη 1:00’ το μεσημέρι είχε κλείσει ο εθνικός δρόμος και είχαν ήδη δημιουργηθεί ουρές χιλιομέτρων στον παράδρομο που έφτασαν μέχρι τη Λαμία. Αιτία τα μεγάλα οχήματα που σε συνδυασμό με τους παραταγμένους αγρότες δεν μπορούσαν να διέλθουν με ασφάλεια από το σημείο.

Μέσα σε λίγα λεπτά η Ελλάδα είχε κοπεί στα δύο, ενώ νωρίτερα γύρω στις 12:00’ το μεσημέρι, είχε διακοπεί η κυκλοφορία στον ΠΑΘΕ και στο ύψος της Θήβας, από αγρότες και πολίτες που διαμαρτύρονται για την κατάργηση του Πρωτοδικείου.

Αναφορικά με το μπλόκο του Μπράλου, επρόκειτο για μια μεγάλη κινητοποίηση παρόμοια με αυτές του Φεβρουαρίου του 2016 και του 2017. Οι αγρότες προετοιμάζουν την κινητοποίησή τους στο κέντρο της Αθήνας την προσεχή Τρίτη 20 Φεβρουαρίου και ο Μπράλος θα αποτελέσει όπως δείχνουν τα πράγματα, το σημείο συνάντησης για τρακτέρ και λεωφορεία από Θεσσαλία και Βόρεια Ελλάδα.