Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Ψυχογιός:  Στη Βουλή το  αίτημα ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων για μόνιμη μείωση των τελών κυκλοφορίας τους    

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργου Ψυχογιού και τη συνυπογραφή  ακόμα 17 βουλευτών, κατατέθηκε Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών που αναδεικνύει το αίτημα των Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων να σταματήσει η αδικία προς τον κλάδο τους να πληρώνουν διπλάσια τέλη κυκλοφορίας σε σχέση με άλλους επαγγελματίες και φορείς του κλάδου, όπως τα ΚΤΕΛ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ψυχογιός   σημειώνει ότι  είναι απολύτως δίκαιο, εύλογο και εφικτό να υλοποιηθεί το πάγιο αίτημα των ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων για τη μόνιμη μείωση των τελών, όπως έγινε τα τελευταία τρία χρόνια λόγω πανδημίας.



 

 Πρόκειται για την διόρθωση μιας αδικίας που είναι πιο αναγκαία από ποτέ, καθώς ο κλάδος συνδέεται άμεσα με τις τοπικές κοινωνίες, αφορά σε μια ολόκληρη αλυσίδα επαγγελμάτων και βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο αντιμετωπίζοντας σε πολλές περιπτώσεις ζητήματα επιβίωσης,

Ο βουλευτής  ζητά άμεσες ενέργειες θέτοντας στον αρμόδιο Υπουργό το εξής ερώτημα:

 «….Θα προχωρήσετε στην αναγκαία και μόνιμη μείωση των τελών κυκλοφορίας για τα τουριστικά λεωφορεία, που ζητά η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Δ.Χ., όπως ισχύει ήδη για άλλους επαγγελματίες και φορείς του κλάδου;»

Ακολουθεί αναλυτικά  η Ερώτηση όπως κατατέθηκε:

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό:

 Οικονομικών

Αθήνα, 19 Φεβρουαρίου  2024

 

Θέμα: «Να σταματήσει η αδικία προς τους Ιδιοκτήτες Τουριστικών Λεωφορείων και να μειωθούν άμεσα τα τέλη κυκλοφορίας που καλούνται να καταβάλουν»

Σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, οι ιδιοκτήτες Τουριστικών Λεωφορείων Δ.Χ. καλούνται να πληρώσουν περίπου διπλάσια τέλη κυκλοφορίας (περ.Β, αρ.20 Ν.2948/01, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει), σε σχέση με τους υπόλοιπους συγκοινωνιακούς φορείς, όπως τα υπεραστικά λεωφορεία ΚΤΕΛ, που χρησιμοποιούν λεωφορεία ίδιων προδιαγραφών και το ίδιο ακριβώς οδικό δίκτυο.

Την στιγμή που ο κλάδος έχει χτυπηθεί λόγω της πανδημίας, του άδικου φορολογικού Νομοσχεδίου, της ακρίβειας στα καύσιμα, κ.α., η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά, παρά τις υποσχέσεις και τις σαφείς προεκλογικές δεσμεύσεις, δείχνει το ανάλγητο πρόσωπο της προσπαθώντας να αποφύγει τους ιδιοκτήτες Τουριστικών Λεωφορείων και να μην υλοποιήσει τη μόνιμη μείωση των τελών κυκλοφορίας τους.

Επειδή, είναι απολύτως δίκαιο, εύλογο και εφικτό να υλοποιηθεί το πάγιο αίτημα των ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων για τη μόνιμη μείωση των τελών, όπως έγινε τα τελευταία τρία χρόνια λόγω πανδημίας,

Επειδή, πρόκειται για την διόρθωση μιας αδικίας που είναι πιο αναγκαία από ποτέ, καθώς ο κλάδος συνδέεται άμεσα με τις τοπικές κοινωνίες, αφορά σε μια ολόκληρη αλυσίδα επαγγελμάτων και βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο αντιμετωπίζοντας σε πολλές περιπτώσεις ζητήματα επιβίωσης,

Ερωτάται ο  κ.  Υπουργός:

Θα προχωρήσετε στην αναγκαία και μόνιμη μείωση των τελών κυκλοφορίας για τα τουριστικά λεωφορεία, που ζητά η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Δ.Χ., όπως ισχύει ήδη για άλλους επαγγελματίες και φορείς του κλάδου;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές/τριες