Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πορτοσάλτε για Τέμπη: Γελοιότητες οι Υπογραφές – Υπάρχει μια ψύχωση για το δυστύχημα

Ως «χαμένη ευκαιρία του Πρωθυπουργού να δείξει ότι είναι υπεράνω όλων», είδε την απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη χθες από την Βουλή κατά τη συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής για τα Τέμπη, ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Άρης Πορτοσάλτε.

Αναφερόμενος στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που κατέγραψαν ότι το 77% της κοινής γνώμης έχει την πεποίθηση ότι υπάρχει συγκάλυψη στην τραγωδία στα Τέμπη, τόνισε ότι αυτό συνιστά «πολιτική ήττα για την κυβέρνηση», ενώ προσπάθησε να συμβουλέψει την Κυβέρνηση γιατί «τώρα το κόστος είναι μεγαλύτερο παρά όταν έγινε το δυστύχημα».

«Κατώτερο των περιστάσεων το Κοινοβούλιο χθες. Ο καθένας προσπαθεί να εργαλειοποιήσει ένα κομμάτι από την εθνική τραγωδία… Η Κυβέρνηση αδικεί τον εαυτό της… Τέτοια ταχύτητα η Δικαιοσύνη δεν έχει δείξει ποτέ. Κι αυτό γίνεται στο πλαίσιο αυτής της Κυβερνήσεως κι αυτό το χάνει η Κυβέρνηση (…)».

«Όμως, χθες ο Πρωθυπουργός δεν ήταν σωστός στην πολιτική του κρίση, έπρεπε να αφήσει τα ελικόπτερα και να πάει στη Βουλή» τόνισε.

Ο Άρης Πορτοσάλτε μάλιστα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση την οποία χαρακτήρισε «αισχρή» και «χαμηλού επιπέδου».

«Αυτό που βάζουν τώρα την κοινωνία και μαζεύει υπογραφές είναι γελοιότητες. Είναι γελοιότητες πραγματικά. Είναι σα να ζούμε σε μια δημοκρατία την οποία οι ίδιοι θέλουν να την κάνουν μπανανία… Ο Πρωθυπουργός έπρεπε να βρεθεί στο Κοινοβούλιο για να καταδείξει ότι η Αντιπολίτευση είναι αισχρή και χαμηλού επιπέδου».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Κώστα Καραμανλή και στο θέμα της ασυλίας του κάνοντας λόγο για «ψύχωση» της κοινωνίας με την τραγωδία.

«Ο Κώστας Καραμανλής έπρεπε να πει παραιτούμαι από τη βουλευτική μου ασυλία και πάω στην προανακριτική διαδικασία. Για να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα. Ούτε εκείνος έχει να φοβηθεί τίποτα γιατί έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη…

«Αν η οικογένεια Καραμανλή σέβεται τον προπάτορα και ιδρυτή της παρατάξεως θα έπρεπε η ίδια να δώσει την ευχή της στον νεότερο Κώστα Καραμανλή αποποιούμενος τη βουλευτική του ασυλία να παρουσιαστεί στο δικαστήριο προκειμένου η ελληνική κοινή γνώμη να βγάλει από μέσα της την ψύχωση. Υπάρχει μια ψύχωση. Δεν κρίθηκαν τα Τέμπη στις δύο εκλογές, όπως εφάνη. Όπως φαίνεται τώρα το κόστος για την κυβέρνηση είναι μεγαλύτερο τώρα παρά όταν έγινε το δυστύχημα».

«Εγώ το λέω και δεν κρύβομαι. Επειδή ο Μητσοτάκης είναι υπεράνω όλων έχασε την ευκαιρία να το δείξει χθες» κατέληξε.

Πηγή: rosa.gr