Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κύκλωμα μαστροπείας, αστυνομικός που συνελήφθη: «Ό,τι έκανα το έκανα επειδή αντιμετωπίζω οικονομικά προβλήματα»

Στη σύλληψη ενός αστυνομικού για μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, προχώρησαν οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ., το απόγευμα της Πέμπτης (21/3) σε περιοχή της Αττικής. Η σύλληψη του ενστόλου, που συμμετείχε σε κύκλωμα σωματεμπορίας και γενετήσιας εκμετάλλευσης γυναικών, έγινε στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Ο αστυνομικός φέρεται να παραδέχτηκε στην κατάθεσή του πως μετέφερε εκδιδόμενη γυναίκα σε ξενοδοχείο στη Μεταμόρφωση, ενώ υποστήριξε ότι οι κοπέλες ένιωθαν οικεία μαζί του.

Η εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα», αποκάλυψε την κατάθεση του αστυνομικού. «Ό,τι έκανα το έκανα επειδή αντιμετωπίζω οικονομικά προβλήματα. Πράγματι στα μέσα Μαρτίου μετέφερα εκδιδόμενη γυναίκα στο ξενοδοχείο (αναφέρει όνομα ξενοδοχείου) στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, έναντι του χρηματικού ποσού των 20 με 30 ευρώ κάθε φορά», φέρεται να υποστήριξε.

Επιπλέον, ο αστυνομικός κατέθεσε πως «τον τελευταίο χρόνο, έχω μεταφέρει δέκα διαφορετικές ενήλικες πάντα, ρωσικής και ουκρανικής καταγωγής, οι οποίες επισκέπτονταν εφήμερα την Ελλάδα για αναψυχή και είχαν όλες νόμιμα έγγραφα σε διάφορα ξενοδοχεία ημιδιαμονής».

Καταλήγοντας, υποστήριξε πως «λόγω του ότι μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί μου στην ίδια γλώσσα, με εμπιστεύονταν και αισθάνονταν ασφάλεια και οικεία».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τον αστυνομικό

Ανακοίνωση για την σύλληψη του αστυνομικού είχε εκδώσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναφέροντας τα εξής:

«Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, σε περιοχή της Αττικής, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, αστυνομικός και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία ο ανωτέρω αστυνομικός συμμετείχε σε οργανωμένο κύκλωμα σωματεμπορίας και γενετήσιας εκμετάλλευσης γυναικών.

Ακολούθησε ανάλυση και αξιολόγηση πληροφοριακών δεδομένων και με χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες, Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος και ακινητοποιήθηκε, ενώ σε έρευνες που ακολούθησαν σε οικίες, -4- οχήματα, γραφείο επιχείρησης ενοικιάσεων αυτοκινήτων, καθώς και στην κατοχή του συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-2 κινητά τηλέφωνα,
-το χρηματικό ποσό των -3.035- ευρώ,
-12 φυσίγγια διαμετρήματος 5,56 mm,
-7 φορητοί ασύρματοι πομποδέκτες και
-σιδερογροθιά,

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πηγή: enikos.gr