Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επέτειος εθνικής επανάστασης 1821

25 Μαρτίου, οι Έλληνες γιορτάζουν την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας, την επανάσταση του 1821 και την ίδια ημέρα τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

25 Μαρτίου 2024 και οι σημερινοί κτηνοτρόφοι θυμούνται και τιμούν τους κτηνοτρόφους, που εκτελέσθηκαν στις 22/7/1944 από τους Γερμανούς, πάνω στα βοσκοτόπια τους στην Πάρνηθα.

Συγχαρητήρια στον κ Γιάννη Κοντογιάννη, πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής και την κα Μάγδα Κοντογιάννη, κτηνοτρόφο, Μενίδι (6932094231) που σήμερα, 25/3/2024, κατέθεσαν στεφάνι στην μνήμη τους, στο μνημείο των εκτελεσθέντων κτηνοτρόφων πάνω στην Πάρνηθα.

Και σήμερα οι κτηνοτρόφοι «εκτελούνται» με αθόρυβο και ανελέητο τρόπο από τους «χαρτογιακάδες», τεχνοκράτες, γραφειοκράτες, συμβούλους, επιστήμονες, κυβερνητικούς εκπροσώπους και κάθε μορφής αστούς, μέσα από τα κλιματιζόμενα γραφεία των δημοσιοβίωτων και κρατικά μισθοδοτούμενων υπαλλήλων, που δεν παράγουν τίποτε. Ίσως κάποιοι να προσφέρουν υπηρεσίες, αλλά πάντως ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ καμιάς μορφής πλούτο.

Οι μόνοι που παράγουν πραγματικό πλούτο (αξίες) για την εθνική οικονομία είναι οι αγρότες (γεωργοί, κτηνοτρόφοι, αλιείς & δασοκόμοι) και μάλιστα με ταυτόχρονη φροντίδα του περιβάλλοντος, μέσα στο οποίο παράγουν και μέσα στο οποίο ζούνε οι ίδιοι και μεγαλώνουν τα παιδιά τους. Κάποιοι ακόμα συμπολίτες δημιουργούν υπεραξίες σε όσα παράγουν οι αγρότες (όπως οι εργάτες μεταποίησης) και κάποιοι ακόμα, στον τουρισμό, προσφέρουν υπηρεσίες και φέρνουν συνάλλαγμα, αλλά δεν παράγουν πραγματικές αξίες.

Αυτοί που παράγουν πραγματικό πλούτο, ξεσηκώθηκαν τους προηγούμενους μήνες για τις πολύπλοκες και απαράδεκτες προϋποθέσεις της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής-ΚΓΠ (CAP) και για την απαράδεκτη ευμένεια προς τα εισαγόμενα (χωρίς τις περιβαλλοντικές πρακτικές και τις απαιτήσεις υγιεινής) καθώς και για την εξοργιστική πρακτική: την εξωτερική πολιτική για εισαγωγές χωρίς δασμούς να την «πληρώνουν» μόνο οι αγρότες, για λογαριασμό όλων των ευρωπαίων πολιτών.

Δυστυχώς στην Ελλάδα ξευτελίσθηκαν οι κινητοποιήσεις σε μερικά λεπτά τιμής ηλεκτρικού ρεύματος και καυσίμων, που εύκολα θα μπορούσαν να τακτοποιηθούν και να ξεφουσκώσουν οι κινητοποιήσεις. Και έτσι έμειναν έξω από κάθε συζήτηση τα σοβαρά θέματα: (1) των χρήσεων γης για παραγωγή τροφής, (2) των αδειοδοτήσεων αγροτικής επιχειρηματικότητας, (3) των αγροτικών σχολείων μαθητείας και (4) της πραγματικής υποστήριξης της αγροτικής επιχειρηματικότητας από τον Κοινωνικό Εταίρο, που είναι η αγροτική κοινωνία.

Είναι αλήθεια ότι από τη µια ο κατακλυσµός στη Θεσσαλία κι από την άλλη οι αγροτικές κινητοποιήσεις των τελευταίων µηνών, έχουν αναµοχλεύσει κάπως το αγροτικό, το οποίο, συνιστά στην κυριολεξία εθνικό ζήτηµα και δεν είναι απλά ένα θέµα. Και µόνο το γεγονός ότι οι αγρότες έγιναν δύο φορές δεκτοί στο µέγαρο Μαξίµου και απασχόλησαν επί ώρες τον ίδιο τον πρωθυπουργό, κάτι δείχνει, έγραψε αγροτική εφημερίδα.

Ο ΥπΑΑΤ της Ελληνικής Κυβέρνησης υπέβαλε στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας στις 26/2/2024 τις προτάσεις του για απλούστευση της ΚΓΠ και για αλλαγές στα λεγόμενα Οικολογικά Σχήματα, προφανώς αυτά που νόμιζε ότι είναι σωστά.

Περιέργως ο ίδιος ΥπΑΑΤ ζήτησε από όλους να υποβάλλουν προτάσεις για την ΚΓΠ μέχρι τις 10/3/2024, για κάτι που ήδη υπέβαλε προτάσεις ο ίδιος στην ΕΕ!!! …(σαν να μας δουλεύουν …)

Και στις 7/3/2024 η Ευρ. Επιτροπή κάλεσε όλους να συμβάλλουν σε έρευνα για μείωση της επιβάρυνσης των αγροτών από την γραφειοκρατία που υποβάλλει η ΕΕ στους αγρότες, ώστε να κατανοήσει η ευρ. Επιτροπή τα σημεία των κύριων πηγών ανησυχίας των αγροτών, μέχρι τις 8/4/2024. Την έρευνα μπορεί να βρει ο κάθε ένας στο https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/Public_Consultation_EU_Simplification_2024rs_point_of_view_2024.

Το απαράδεκτο και γελοίο της υπόθεσης είναι ότι εν μέσω της έρευνας η Ευρωβουλή ψήφισε παράταση (μέχρι 7/2025) στις εισαγωγές χωρίς δασμούς από Ουκρανία & Μολδαβία στην ΕΕ, μετά από πρόταση της Ευρ. Επιτροπής. Το θέμα των αδασμολόγητων εισαγωγών αγροτικών προϊόντων της Ουκρανίας ήταν από τα βασικά, κοινά αιτήματα των Ευρωπαίων αγροτών, αλλά η Ε.Ε. ψήφισε να συμπεριληφθούν περισσότερα προϊόντα & ποσότητες. Η Copa-Cogeca, υποστήριξε ότι οι ευρωβουλευτές απογοήτευσαν (πάρα πολύ ευγενική έκφραση …) τους αγρότες, απορρίπτοντας ένα βασικό αίτημά τους, σχετικά με το καθεστώς των εισαγωγών (δημοσίευση 20/3/2024). ΔΕΝ κατάλαβαν τίποτε η Ευρ. Επιτροπή & οι Ευρωβουλευτές από τις κινητοποιήσεις των ευρωπαίων αγροτών Τα Ουκρανικά και τα ΑΔΑΣΜΟΛΌΓΗΤΑ αγροτικά προϊόντα από Τουρκία και από τις χώρες της Αφρικής-Καραϊβικής-Ειρηνικού (πρώην αποικίες των Ευρωπαίων) ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να τα ΠΛΗΡΏΝΟΥΝ μόνο οι Ευρωπαίοι αγρότες, αλλά όλοι οι Ευρωπαίοι.

Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ πλούτου από την κτηνοτροφία, μειώνεται δραματικά, στην Ελλάδα χάρις στις «επιτυχημένες» απορροφήσεις των κονδυλίων της ΚΓΠ (και για τους ανορθόγραφους ΚΑΠ), τις συμβουλές των ειδικών επιστημόνων και τις επιλογές των εκλεγμένων πολιτικών. Η παραγωγή καταστρέφεται και το εισαγωγικό εμπόριο ανθεί, εις βάρος της ανεξαρτησίας της πατρίδος μας και της ελευθερίας του κάθε ενός μας. Οι αγρότες, διαλυμένοι, χωρίς υπεύθυνη εκπροσώπηση ΔΕΝ ΜΕΤΕΙΧΑΝ ΠΟΥΘΕΝΑ. Μόνο οι μικροομάδες αγροτών, οι ανεύθυνες συσσωματώσεις και οι κομματικές αχτίδες λειτουργούν ως πολιτική δικαιολογία του ΥπΑΑΤ για να «περνάνε» οι εξουσίες, και οι υποψήφιες εξουσίες, κομματικές γραμμές, άσχετες με την κτηνοτροφική παραγωγή και άσχετες με τους κτηνοτρόφους.

Ο κ Ν. Δημόπουλος στο υπόμνημα των Κτηνοτροφικών Συλλόγων Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης που έστειλε πρόσφατα (10/3/2024) στον ΥπΑΑΤ καταγράφει, ότι μόνο στην Περιφέρεια ΑΜΑΘ, για τις αίγες και τα πρόβατα το 2015 υπήρχαν 8.552 εκτροφές (οικογένειες κτηνοτρόφων) με 1.218.165 αιγοπρόβατα και το 2022 βρέθηκαν μόνο 4.837 εκτροφές με μόνο 797.030 αιγοπρόβατα. Δηλαδή μέσα σε επτά (7) χρόνια χάθηκαν, χάρις στις «φιλότιμες» προσπάθειες των τεχνοκρατών του ΥπΑΑΤ (πάντα χωρίς τους αγρότες) 3.715 εκτροφές με 421.135 αιγοπρόβατα, ΜΟΝΟ στην Περιφέρεια ΑΜΑΘ και το φαινόμενο εγκατάλειψης επιταχύνθηκε πάρα πολύ το 2023 μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις περίεργες ανατιμήσεις, που ακόμα διώχνουν αγρότες από την παραγωγή. Και μόνο οι έμποροι και οι εισαγωγείς κερδίζουν χρήματα …

Τον Ξεσηκωμό δεν τον έκαναν λευκοντυμένα ευγενικά τσολιαδάκια που άκουγαν Μότσαρτ και Μπετόβεν, που χόρευαν λεπτεπίλεπτα βαλς σε σαλόνια με αφράτες πολυθρόνες και πολύχρωμες μεταξωτές ταπετσαρίες στους τοίχους. Τον κάμανε αγριάνθρωποι μουστακαλήδες, που φορούσαν λερή φουστανέλα και τρύπια τσαρούχια, αποφασισμένοι για ζωή και θάνατο. Χόρευαν τον πρωτόγονο πυρρίχιο χορό τους, τον τσάμικο, με γκρινιάρηδες ζουρνάδες και πολεμικά σκληρόηχα νταούλια που αντηχούσαν βαριά, πέρα ως πέρα στα πέτρινα χωριά τους. Αρχέγονοι ρυθμοί και μελωδίες που ήχησαν άλλοτε σε χαροκόπι και άλλοτε σαν πολεμιστήριο σάλπισμα και χορός στρατολόγησης πολεμιστών (Γραβιά, 1821. Θ. Γιαννακόπουλος).

Τον Ξεσηκωμό, δεν τον έκαναν κυριλέδες νησιώτες «έμποροι», που κάτεχαν από διεθνείς συναλλαγές, ναυτικό δίκαιο και χρηματοπιστωτικές αξίες. Τον έκαμαν θαλασσοδαρμένοι πειρατές, που έσπαγαν με τη ναυτοσύνη τους αποκλεισμούς της θαλασσοκράτειρας Αγγλίας για να μπουν στα λιμάνια, γιατί δεν κάτεχαν κανέναν αξιότερο να τους δίδει διαταγές. defence-point.gr.

Τον Ξεσηκωμό, δεν τον έκαναν άεθνοι προλετάριοι. Τον έκαναν νοικοκυραίοι και απλοί χωριάτες, οι φορείς ενός πολιτισμού με τις ρίζες του στο άμεσο ιστορικό παρελθόν μας.

Τον Ξεσηκωμό, δεν τον έκαναν άεργοι ρεμπεσκέδες. Ήταν ο ανθός της ελληνικής νεολαίας, που διαβιούσε στις ακμάζουσες ελληνικές παροικίες της Ρωσίας, της Κεν. Ευρώπης και της Ιταλίας, που σπούδαζε στα πανεπιστήμιά τους. Τα εικοσάχρονα αυτά παιδιά, προέλασαν και πέθαναν στα Βαλκάνια εμπνεόμενα, όχι από το αόριστο και ξένο κίνημα του Διαφωτισμού, αλλά από τη δόξα και πολεμική ισχύ της Αρχαίας Θήβας και τον Τίμιο Σταυρό που αποτύπωσαν στην Πολεμική τους Σημαία με την βυζαντινή επιγραφή ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ (Δραγατσάνι, 1821).

Τον Ξεσηκωμό, δεν τον έκαναν διορισμένοι «άριστοι». Τον έκαναν μπαρουτοκαπνισμένοι βετεράνοι, που την στρατηγία τους την επιβεβαίωναν στη μάχη και τα αριστεία τα ελάμβαναν μετά την έκβασή της (Κεφαλόβρυσο, 1823). Οι στρατιώτες που δεν ξέρανε από ασκήσεις ακριβείας και πυκνής τάξεως, αλλά καταλάβαιναν άριστα τα παραγγέλματα «φωτιά Έλληνες!», «κώλο με κώλο, ρεεεε!» (Μάχη της Γράνας, 1821).

Και ο κ Γιάννης και η κα Μάγδα Κοντογιάννη με την κατάθεση στεφανιού στην Πάρνηθα στους εκτελεσθέντες βοσκούς, μας ξαναθύμησαν ότι πότισαν πάρα πολλοί τα λιβάδια & τα χωράφια της Ελλάδας για να «παίζουν» μερικοί σήμερα, χωρίς να επιτρέπουν τους αγρότες να ζήσουν, «κρυμμένοι» πίσω από χαρτιά, κανονισμούς, οδηγίες, επιτροπές, εγκυκλίους, νομοθεσίες, δηλώσεις, προσχηματικές έρευνες, συμβουλές, IBAN, myDATA κλπ κλπ

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382, ΑγροΝέα, AgroBus