Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Μαρινάκη: Μην κρύβεσαι – Κατέβα στην πολιτική να μετρηθούμε!

Να κατέβει στην πολιτική ο ίδιος και όχι μέσω τρίτων για να μετρηθούν κάλεσε τον Β. Μαρινάκη ο Κυρ. Μητσοτάκης, συνεχίζοντας τον “πόλεμο” που ξεκίνησε με το δημοσίευμα του Βήματος για μονταζιέρα σχετικά με τα Τέμπη. Χωρίς να τον κατονομάσει, αλλά «φωτογραφίζοντάς» τον, ο πρωθυπουργός ζήτησε όποιος επιχειρηματίας θέλει να μην κρύβεται πίσω από τρίτους αλλά, όπως και σε άλλες χώρες, να κατέβει στην πολιτική για να μετρηθούν!

«Κάθε επιχειρηματικό συμφέρον έχει δικαίωμα να διεκδικεί ό,τι θέλει. Υποστηρίζω τις διακριτές ευθύνες. Οι κυβερνήσεις ορίζουν τους κανόνες και αυτό οδηγεί ενίοτε σε συγκρούσεις. Αυτό είναι το κόστος των διαφορετικών ρόλων. Δεν είναι καινούργιο. Έχουμε ζήσει εποχές διαπλεκόμενων, σχέσεις νταβατζήδων. Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε να αλλάξουμε. Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο στο τιμόνι του τόπου. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε κάποτε αναρωτηθεί ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο. Η απάντηση έχει δοθεί. Ο κυρίαρχος λαός και όχι τα φουσκωμένα πορτοφόλια και αν νομίζουν κάποιοι ότι όλοι και όλα είναι εξαγοράσιμα είναι βαθιά νυχτωμένοι. Αν κάποιος εκδότης, μεγαλοεπιχειρηματίας, έχει πολιτικές βλέψεις ας εμφανιστεί ανοιχτά. Ο ίδιος όμως , όχι μέσω πληρεξουσιών. Αν επιθυμούν να εμφανιστούν, να κριθούν, να συγκριθούν και να μετρηθούν», ανέφερε.

Επίθεση στο “Βήμα”
Νωρίτερα είχε επιτεθεί ακόμη μία φορά στην εφημερίδα “Το Βήμα” του Ομίλου Μαρινάκη, λέγοντας με έμφαση: «Ας ξεκινήσουμε από το παραπλανητικό δημοσίευμα του Βήματος. Όλες οι συζητήσεις ήταν εξαρχής στη διάθεση των αρχών. Σας άκουγα κ. Φάμελλε και γυρνούσε στο μυαλό μου εκείνη η βραδιά. Άλλοι προσπάθησαν να κρύψουν σε άλλες συγκυρίες. Είδα ότι πιο φρικιαστικό είδα στη ζωή μου. Λέτε ότι μέλημά μου και σκέψη μου ήταν να πειράξω αυτούς τους διαλόγους. Δεν ντρέπεστε να τα λέτε αυτά; Αυτή ήταν η έγνοια… πώς θα πειράξω τους διαλόγους;», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Οι αναφορές του Πρωθυπουργού έγιναν με φόντο τις παραιτήσεις των δυο στενότερών του συνεργατών, του υπουργού Επικρατείας Στ. Παπασταύρου και του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Γ. Μπρατάκου, μετά τον σάλο που προκάλεσε η είδηση για τη συνάντηση που είχαν με τον επιχειρηματία και εκδότη Βαγγέλη Μαρινάκη.

aftodioikisi.gr