Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

8ο RallyRegularity Σικυωνίων – ΙΚΤΕΟ Κιάτου: Xατζηκωσταντίνου – Δημακαρέας οι μεγάλοι Νικητές

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 8ο Rally Regularity Σικυωνίων – ΙΚΤΕΟ Κιάτου  . Ο αγώνας επέστεψε στην φυσική του έδρα και ο νέος σχεδιασμός ήταν μία εξαιρετική διαδρομή 240 χλμ  με 10 Δοκιμασίες ακριβείας και 100 μετρήσεις. Ιδιαίτερο χορταστικό οδηγικά menu με συντελεστή 1,5 στην Βαθμολογία για το Π.Π.Regularity 2024.

Κυριακή πρωί και είμαστε όλοι εκεί, στο Λιμάνι του Κιάτου  . Από τα 50 πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή , ξεκίνησαν τα 48 με τον, το Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο να καλωσορίζει τους συμμετέχοντες και να δίνει εκκίνηση στα πρώτα πληρώματα.

Το στρατηγείο του αγώνα μεταφέρεται στο Κεφαλάρι , και τα πληρώματα μπαίνουν στην μάχη των ΕΔΑ με πρώτη τον Βάλτο (13 μετρήσεις), για να ακολουθήσουν Λέχωβα (10 μετρήσεις) , Καστράκι  ( 11 μετρήσεις) . Μεγάλή μάχη στην Γενική Κατάταξη με τους Γεωργουσόπουλο , Χατζηκωσταντίνου , Παλαβίδη και Κοφίνα να είναι στην κορυφή και ελάχιστες διαφορές .

Η συνέχεια με τα Αηδόνια ( 13 μετρήσεις ) , το Ψάρι ( 9 μετρήσεις) και το Μάτι ( 8 μετρήσεις) , στην όμορφη και γεμάτη κόσμο Λίμνη Δόξα, όπου υπάρχει μία στάση για ξεκούραση και ένα CoffeBrake , 1ος φτάνει ο Κοφινάς ( VWGolt) στην 2ηΘέση ο Παλαβίδης ( Renault 5) και στην 3η ο Χατζηκωσταντίνου ( VWGolf).

Mένουν 4 ΕΔΑ το Στενό ( 10 μετρήσεις) , η Καρυά ( 8 μετρήσεις ) , τα Στύλια ( 10 μετρήσεις) και η Βελίνα ( 6 μέτρησης) οι Χαντζηκωσταντινοu Χρήστο –Δημακαρέα Μανώλη ( VWGolf, J1) κάνουν στην αντεπίθεση τους και τερματίζουν στην 1η θέση της Γενικής Κατάταξης και την κατηγορίας τους, πραγματοποιώντας τον στόχο που έβαλαν στον περσινό μας αγώνα .  Στην 2η θέση της Γενικής οι Κοφινάς Κυριάκος – Κοφίνας Νίκολας ( VWGolf , J2)και στην 3η θέση οι Μαργέτης Τριαντάφυλλος – Μαργέτη Μαίρη ( BMW 518i, J2)κερδίζοντας την θέση στην τελευταία ΕΔΑ.

Στις υπόλοιπές κατηγορίες , την F&G κέρδισαν οι πρωταθλητές 2023  Κυριάκος Φαρμάκης – Αθανασοπούλου Μαρία ( Volvo 122s),στην Η νικητές  οι Γεωργουσόπουλος Αρης – Κοντοπός Νίκος ( ΤoyotaCelicaSt) , 2οι οι Παναγόπουλος Αθανάσιος – Παναγόπουλος Μιχάλης ( ΜΙΝΙ ) και 3οι οι Ασημάκης Σωτηρόπουλος _- Θύμιος Σουφρίλας ( BMW 1602) .

Στην Ι νικητές οι Κατσαούνης Γιάννης- Μανσόλας Μαθίας ( VWGolf) , στην 2η θέση οι ΒούλγαροιAndonovGeorgi–AndonovaYordanka ( Volvo 244) και 3οι οι Μετρίνος Αρης- Κυπραίος Γεράσιμος ( FordFiesta)

Στην J1 το 3ο σκαλί του Βάθρου ανέβηκαν οι Παλαβίδης Μάνος- Παλαβίδη Μαρία ( Renault 5 )

Για την J2 στην 2η θέση οι Παπακωσταντίνου Αρης- Καιόγλου Γιώργος ( Renault 19) και 3οι οι Κυπραίος Δημήτρης – Ρούμελης Δημήτρης ( FordEscortXR3)

Tην J3 κέρδισαν οι Καιογλου Γιώργος – Καγίας Μιλτος ( VWGolf) . 2οι οι Ανδταιανόπουλος Γρηγόρης – Ζώης Τάτσης ( SuzukiSwift) και 3οι οι Βαξεβανάκης Γιώργος- Πραπάς Γιάννης ( ToyotaCalicaSTI)

Οι Μουρίκης Αλεξανδρος – Λιάκος Δημήτρης ( FiatCinquecento)κέρδισαν την ΥΤ , με 2ους τους Κανελλόπουλο Γιώργο- Κανελλοπούλου Λούσυ ( Toyota Celica TS) και στην 3η θέση οι Σιέττος-Μιχάλης – Μπουρναβαλάκη Αντωνία ( Peugeot 106 Rallye)

To Kύπελλο για το παλιότερο όχημα του αγώνα πήγε στην Αmazon του Κυριάκου Φαρμάκη και για το μικρότερο σε κυβισμό στο 2CV του Ηλία Κουρή.

Η απονομή του αγώνα έγινε στην φιλόξενη Ταβέρνα ο Μάγκας , με την παραδοσιακή Γουρνοπούλα να είχε την τιμητική της

Από την πλευρά μας, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, στα στελέχη και τους κριτές  της Οργάνωσης , τον Σπύρο Κατσιμαλή που είχε την ευθύνη της σχεδίασης, χρονομέτρησής και των αποτελεσμάτων, στον Δήμο Σικυωνίων και το ΙΚΤΕΟ Κιάτου ,στο Περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ και τα τοπικά ΜΜΕ που φρόντισαν για την επικοινωνία του αγώνα.

Σας περιμένουμε όλους στο επόμενο ραντεβού μας, το 9ο RegularityRally2025.

Μην ξεχνάτε το φετινό στοίχημα, των σωματείων(ΑΡΤΕΜΙΣ, ΑΛΑΚ και ΑΛΜΑ Αιγίου)για ένα αναβαθμισμένο πρωτάθλημα της ΟΜΑΕ έχει θέσει τον πήχη ψηλά με πολλαπλές μετρήσεις, ακρίβεια μετρήσεων στο μέτρο, άμεσα αποτελέσματα, χορταστικές Δοκιμασίες και συμπυκνωμένους αγώνες υψηλού συναγωνισμού αλλά πάντα στη φιλοσοφία του regularity με σεβασμό στα Ιστορικά αυτοκίνητα, ικανοποιώντας τις σύγχρονες απαιτήσεις.

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ