Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Επίσκεψη – Δράση μαθητών του Γυμνασίου Νεμέας στην εταιρεία “ΑLFA PRODUCTS”

Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, η Γ΄ Τάξη του Γυμνασίου Νεμέας πραγματοποίησε επίσκεψη – δράση στην εταιρεία “ΑLFA PRODUCTS” του συντοπίτη μας επιχειρηματία Βασίλειου Μπασανιώτη και της οικογένειάς του στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων για τον Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό με θέμα: ”Mετά το Γυμνάσιο τι;”

Η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική και διεθνή αγορά και ειδικεύεται στην παραγωγή χημικών και λιπαντικών προϊόντων υψηλών προδιαγραφών με σεβασμό στο περιβάλλον.
Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν βιωματικά για τον τρόπο λειτουργίας μιας τέτοιας επιχείρησης και για τα επαγγέλματα – ειδικότητες που εμπλέκονται στη διαδικασία παραγωγής, διαχείρισης και προώθησης των προϊόντων.

Στόχος της δράσης αυτής είναι να ανοίξει καινούργιους δρόμους στην αγορά εργασίας και να παρουσιαστούν νέες, πρωτοποριακές επαγγελματικές προοπτικές στους μαθητές, που σύντομα θα κληθούν στο Λύκειο να επιλέξουν κατεύθυνση σπουδών.

Ο διευθυντής και το εκπαιδευτικό προσωπικό ευχαρίστησαν την οικογένεια Μπασανιώτη, ιδιαίτερα δε, τους δύο ομιλητές, τον Διευθυντή της εταιρείας Βασίλειο και το γιο του Αλέξιο Μπασανιώτη για τη θερμή υποδοχή, τη συνεργασία και την πλήρως κατατοπιστική πληροφόρηση των μαθητών.

Ευχήθηκαν, το επαγγελματικό όραμα των ανθρώπων της εταιρείας που υλοποιήθηκε επιτυχώς στην πορεία των χρόνων, με γνώση και κοπιώδη εργασία, να αποτελέσει πρότυπο για τους νέους της περιοχής μας.

blogs.sch.gr/gymnemea