Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ Νεμέας: Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για το Κέντρο Υγείας Νεμέας

κ. Δήμαρχε,
κ. Πρόεδρε του Δ.Σ.,
Μέλη του Δ.Σ.

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, το Υπουργείο Υγείας προχώρησε στην υπογραφή της σύμβασης για την ανακαίνιση του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας, και την ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση κι ανακαίνιση 7 Κέντρων Υγείας της 6ης Υ.ΠΕ. Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας.

Το ύψος των συμβάσεων ανέρχεται σε 16,3 εκατ. ευρώ. Τους διαγωνισμούς για τα έργα ωρίμασε και διενήργησε η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, με αναθέτουσα αρχή την 6η Υγειονομική Περιφέρεια του Υπουργείου Υγείας.
Το Έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU και υπάγεται στους ειδικούς όρους εκτέλεσης των Δράσεων και Έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Δυστυχώς, το μόνο Κέντρο Υγείας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου που εντάχθηκε σε αυτό το έργο είναι αυτό της Μεγαλόπολης.
Προφανώς, το Κέντρο Υγείας Νεμέας βρίσκεται σε τόσο άρτια κατάσταση που δεν χρειάζεται ένταξη στις συγκεκριμένες συμβάσεις.

Άραγε, μόνο εμείς βλέπουμε τα σοβαρά προβλήματα με την υγρομόνωση, τον φωτισμό, τις υδραυλικές εγκαταστάσεις, τον εξοπλισμό , με τις ορατές ρωγμές στους τοίχους , την υποστελέχωση και την άμεση ανάγκη ανακατασκευής του κτηρίου;

Θεωρούμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη το Υπουργείο Υγείας να αντιμετωπίσει όλα τα παραπάνω προβλήματα, με την πρόσληψη μονίμων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, και η Περιφέρεια Πελοποννήσου να προχωρήσει άμεσα σε ανακατασκευή και λειτουργική αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Νεμέας.

Παρακαλούμε, ενημερώστε μας για τις ενέργειές σας.

Με εκτίμηση,

Οργάνωση Μελών ΣΎΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Νεμέας